Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hans Lord Skarplöth: "Vi gör en saldojustering"

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Hans Lord Skarplöth. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Hans Lord Skarplöth jobbade på egen hand med kundkontakt i veckan.
Något som föranleddes av de tekniska problemen på ATG.se i lördags.
– Vi ser så klart mycket allvarligt på det inträffade, skriver han i ett mejl.

Publicerad:

Kunden Patrik Ahl, 43, som fått återbetalning på oavsiktliga dubblettspel på grund av tekniska problem i lördags är inte ensam.

– Det stämmer att vi gör en saldojustering för kunder som oavsiktligt lade flera spel i lördags. Bakgrunden är de driftstörningar vi hade på ATG.se samma dag. Det som hände var att några kunder inte fick sin vanliga bekräftelse när de lade sitt spel på ATG.se och därför tryckte flera gånger. Då registrerades istället upprepade spel fastän det inte var tanken. När kunder hör av sig till kundservice om dubblettspel kontrollerar vi om det hänger ihop med driftstörningarna för att kunna saldojustera. Vi fortsätter parallellt att ta reda på om det finns fler som råkat ut för detta men som inte hört av sig, skriver Hans Lord Skarplöth i ett mejl.

"Förnyar systemen"

Vad inträffade i lördags?

– I lördags drabbades ATG.se av tekniska problem och vi förstår att det orsakade stora problem för flera av våra kunder. Orsaken till problemen var bland annat att vi just nu förnyar våra bakomliggande system. Vi ser såklart mycket allvarligt på det inträffade och gör allt för att förhindra denna typ av problem i framtiden.

"Vi har hög tillgänglighet"

I samband med 10 november sa du: "Jag delar inte bilden av att vi hade stora problem." Är det här ett stort problem? Hur är det möjligt att det uppstår tekniska problem av den här kalibern?

– Jag sa att jag inte delar bilden av att det var stora problem på ATG.se, det är en viktig skillnad. De stora problemen låg ute hos butikerna. När vi drabbas av tekniska problem är det alltid allvarligt och något vi tar på största allvar för att undvika att det händer igen. Trots de tekniska incidenterna har vi faktiskt hög tillgänglighet som inte många andra slår. Självklart ska man som kund kunna förvänta sig att det funkar smidigt att spela hos oss.

Har Lotteriinspektionen underrättats?

– Ja, vi har underrättat Lotteriinspektionen om IT-problemen.

"Kavlade upp ärmarna"

Hur kom det sig att du personligen ringde upp kunden? Något som kunden uppskattade mycket.

– Roligt att det föll ut så väl och att vår kund uppskattade det! Det är klart att om det händer något som detta så kavlar vi upp ärmarna, även jag. Vanligen sköts de här frågorna via kundservice, som är den enklaste vägen, men den här gången blev det en direktkontakt.

"Väldigt tät kontakt med kunder"

Hur arbetar ni rent allmänt med kommunikation till kund?

– VI har väldigt tät kontakt med våra kunder i flera olika kanaler. Vad gäller kundservice så gör de en fantastisk insats med att ta emot samtal och mail men även ringa upp de som vi vill prata mer med. Självklart har vår kundservice både ambitionen och mandatet att lösa konkreta frågor som kommer upp, så det är alltid enklast att höra av sig dit.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.