Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Här är Travrondens drömåtta till Elitloppet just nu

Foto: Maria Holmén
8) Aubrion Du Gers. Foto: Maria Holmén

Vårvärmen är i antågande. Topphästarna gör sig redo för ännu en storloppssäsong – och loppet alla snackar om – Elitloppet.
Bara drygt två månader återstår och vi började uppsnacket redan efter Prix d’Amériques målgång och sedan dess har några fallit ifrån på vägen.
Men för att göra det enkelt – Elitloppsgeneral Markus Myron: här är hästarna Travronden vill se på startlinjen!

Publicerad:

1) Bold Eagle
Den franske fantomen har gjort rent hus på hemmaplan hittills under 2017 och har över två års tid visat att han är en av världens absolut bästa hästar. Nu är det på tiden att vi får se Sébastien Guaratos sexåring mot världseliten på Solvalla och i Elitloppet. Bold Eagle har visat sig överlägsen på Vincennes – nu är det upp till bevis om han är det även här!

2) Nuncio
Stefan Melander tar det i vanlig ordning lugnt med sin superstjärna, men visst är det självklart att den sexårige Andover Hall-sonen aspirerar på en topplacering på en lista likt denna. Segern i årsdebuten blev enkel och på onsdag jagar Nuncio sin 15:e raka seger när han ställs mot, för honom, överkomligt motstånd hemma på Solvalla.

3) Delicious U.S.
Rapporterna kring Daniel Redéns och Stall Zets kelgris har varit uppåt den senaste tiden och nu står det också klart att hon gör års­debut på fredag. Skulle det numera åttaåriga stoet hitta tillbaka till sitt forna jag den närmsta tiden kommer ingen av konkurrenterna gå säker i en Elitloppsfinal. Inte ens Bold Eagle ­eller Nuncio...

4) Timoko
Åldermannen Timokos bländande karriär bara fortsätter. Andraplatsen i Prix de France följdes upp med en imponerande viktoria i Grand Criterium de Vitesse härom veckan. Timoko har fyra Elitloppsstarter i ryggsäcken, med segern 2014 som fjädern i hatten, och visst är det klart att han ska få ytterligare en chans.

5) Hannelore Hanover
Det femåriga stoet fick titeln som Årets äldre sto på amerikansk mark under fjolåret. Hannelore Hanover tog upp kampen mot äldre hästar i VM-loppet på Yonkers där det dess­värre blev galopp. Hon visade dock sitt fina kunnande tidigare under året där hon bland annat var tvåa bakom Resolve i Maple Leaf Trot.

6) Resolve
De gånger Åke Svanstedt åker över Atlanten för att delta i Elitloppet pirrar det lite extra. Resolve gjorde resan redan under 2016 och gjorde knappast någon besviken när han avslutade bra över upploppet och blev tvåa bakom Nuncio. Duon Svanstedt och Resolve i samma skick som då har en given plats i Travrondens drömåtta...

7) Uncle Lasse
I Sprintermästaren 2016 plockade stallet på stängt huvudlag, hästen följde bilen till ledning och vann sedan överlägset. Det ryktades om att hästen enbart skulle verka i aveln framöver, och även om det kanske inte blir enbart så säger Stefan Melander att en start i Elitloppet ligger långt borta i planeringen just nu. Oavsett: "Farbror Lasse" med helstängt huvudlag skulle vara minst sagt intressant – även mot den yppersta eliten. 

8) Aubrion du Gers
Kretsen kring hästen har redan tackat ja till Oslo Grand Prix och visst vore det spännande att se den franska segerstaplaren även i Elitloppet. Den franska topphästen fick svenskarna upp ögonen för när han vann Prix du Luxembourg tidigare under året och eftersom han aldrig startat över sprinterdistans tidigare får han ses som den perfekta jokern.

Bubblarna - närmast utanför:
Mosaique Face:

När "Ludde" har häst med i Elitloppet blir det garanterat fartfest. "Mosaiken" är en av dem som står och knackar på dörren.
On Track Piraten:
Folkets häst! On Track Piraten har haft lekstuga på svensk mark en längre tid och dessa insatser är inget vi kan blunda för.
D.D.’s Hitman:
Årsdebuterade nyligen och på vilket intryck sedan(!). Gör inte bort sig i Elitloppet.
Robert Bi:
Har en statistik många kan drömma om och har tagit fina titlar över distansen. 
Propulsion:
Vintern i Frankrike slutade inte som tänkt, men kapacitet finns i massor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.