Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har både speed och styrka"

Foto: HANOLD/ALN
Quiz Töll har hittills vunnit fem av karriärens åtta starter. Foto: HANOLD/ALN

Stall Rögle gjorde entré i Rikstravet under måndagskvällen i Halmstad och Quiz Töll löste uppgiften på bästa sätt i händerna på tränaren Thomas Uhrberg.

Publicerad:

Quite Easy U.S.-dottern Quiz Töll startade från tillägg och började röra på sig från sjätte ytter in på slutrundan. Hästen gick starkt hela vägen och hade i början av upploppet kopplat segergreppet. Hon höll undan för konkurrenten som gått med i rygg och via 1.12,8/1.000 landade hästen på 1.15,4/2.160 meter.

- Jättekul och väldigt inspirerande att hitta hästar som räcker till. Hästen har härlig inställning och har både speed och styrka. Hon slappnade av när hon fick grepp, men jag petade på henne två gånger och då svarade hon fint, säger Thomas Uhrberg.

Förstapriset uppgick till 30.000 kronor och Rögle gick upp på andra plats i tävlingen. Totalt har fyra hästar tävlat i den här upplagan, vilket gett två vinster och lika många andrapris.

Rikstravet 2016

Stall - Poäng
1. Brynäs - 20
2. Rögle - 10
3. Malmö - 7
4. Karlskrona - 7

Under onsdagen startar Stall Leksands duo Tide Water och Västerbo Isolde samt Malmös Uptothe Chapel. HV71-hästen Supreme Court går ut på tordag och dagen efter startar Brynäs Falco di Quattro igen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.