Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har bra fart och kapacitet"

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Treårige Juryman sprang 1.13,5 i sitt livs första start. Ikväll gör hästen karriärens andra start när han provar lyckan i V64-5 på Jägersro.

Publicerad:

Juryman (e. Muscle Massive-One Girl Show e. Andover Hall) är född i USA och kom till Sverige och Helena Burmans träning i höstas.
– Därför har hästen fått en så kallad tvångsprissumma på sig på 250.000 kronor och det är sånt man får leva med. Därför får han börja sin karriär mot mer rutinerade hästar och det är inte så lätt, säger Helena Burman.
Juryman är en rätt stor häst med bra steg och driv.
– Inför förra loppet hade Juryman gått 1.15-tid i ett provlopp och jag trodde det skulle räcka om han sprang en halv sekund snabbare i loppet senast. Där kunde han springa 1.13,5, men det räckte bara till en tredjeplats ändå. Jag var i alla fall nöjd med hästen.
Det är en häst som Burman gillar, men som hon tror behöver rutin och som kommer gå framåt för varje lopp han får.
– Juryman har bra fart och kapacitet, men ikväll är han i en tuffare klass och möter äldre hästar. Man ska inte ha för stora krav på honom i detta lopp, det är ju bara hans andra start, men det är en fin häst. Gör han ett bra lopp är jag nöjd. Vi fortsätter med skor och stängt huvudlag, säger Helena Burman.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.