Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har fått vila lite"

Foto: SIDMAKARN
Mikael Å Linderoth är i favoritroll idag. Foto: SIDMAKARN

Hemmatränaren Mikael Å Linderoth har tre hästar till start på lunchen, varav en startar på V4-spelet. Det rör sig om favoriten i första avdelningen - Dokonjo.

Publicerad:

Dokonjo (V4-1) har fått vila lite då han inte var helt fräsch efter senaste starten, men jag tror inte det ska ha påverkat jättemycket. Hästen kanske inte är i 110-procentig form, utan snarare 95 procent. Med tanke på det fina spåret och kort distans måste jag förstås köra en bit från start och se vad som händer. Han är allround och går bra även bakifrån. För mig är han en motivarad favorit, men det finns några tuffa motståndare med i loppet. 

Han hade jänkarvagn senast, hur blir det idag?

– Det blir vanlig vagn idag eftersom jag hade problem med honom sista 300 senast då han bröt och hade sig. I övrigt blir det norskt huvudlag och barfota runt om. 

På V5-spelet startar Linderoth två hästar.

T.P.Born In May (lopp 6) är egentligen en bra häst, men är väldigt svår av sig. Jag sätter på ett helstängt huvudlag idag eftersom hon sprungit hem på sistone. Det är en häst jag trodde skulle haft ett par hundra tusen på sig och hon kan vara ett platsbud om hon sköter sig.  

 

Mauzac Ribb (lopp 9) har bra läge och lämpligt motstånd. Är han som i sensommar borde det vara vettig segerchans. Inga ändringar är planerade och det är min näst bästa segerchans efter Dokonjo, säger Mikael Å Linderoth. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.