Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har god tro på sig själv"

Foto: Maria Holmén/Thomas Blomqvist/TR Bild/Montage
Robert Bergh fick in Yes Mickey i träning i höstas. Foto: Maria Holmén/Thomas Blomqvist/TR Bild/Montage

Adrian Chip och Robert Bergh var en framgångssaga. Nu hoppas Åbytränaren att brodern Yes Mickey också ska leverera i hans regi.
– Det ska bli otroligt spännande att tävla med honom, säger Robert Bergh.

Publicerad:

Robert Bergh firade stora framgångar med Adrian Chip (e. Andover Hall) som sprang in över tio miljoner kronor. Sedan i höstas har brodern Yes Mickey (e. Muscle Hill) i träning. Den numera sexårige valacken tävlade framgångsrikt som unghäst i USA och vann både Zweig Memorial och finalen av Yonkers Trot för Åke Svanstedt.
– Han har lite av samma karaktär som Adrian Chip. Det är lite franskt i honom fast han är amerikanare. Han har ett spänstigt och runt steg, säger Robert Bergh.

Yes Mickey fick det inte att stämma på tävlingsbanan under hösten som femåring. Det blev en seger på tolv starter sett till över hela året.
– Hästen har god tro på sig själv och är en otroligt trevlig individ. Han har bra spänst. Vi valde att ge honom en rejäl vila och jag tycker att han har sett fin ut. Hästen hade lite problem med fräschören den sista tiden i USA, men det känns som att vi kommit rätt på det, säger Robert Bergh.

Debuten på svensk mark kommer troligtvis att ske om ungefär två månader.
– Jag hoppas att varje lopp han får i kroppen kommer att göra honom bättre. Att det lyfter honom att få börja starta. Första starten blir nog om två månader ungefär.

Har du några utsatta mål för hans del?
– Nej, det ska bara bli otroligt spännande att tävla med honom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.