Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Här startar stjärnan nästa gång

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén

Under söndagen tog amatörtränade Galactica hem prestigefyllda Stochampionatet. Dagen efter tog hon igen sig hemma på gården i Himmelsända utanför Eskilstuna och tränaren Malin Bergström har den framtida matchningen för sin häst i stort sett klar.

Publicerad:

Galactica (e. Super Photo Kosmos) och Lars-Åke Söderholm vann Stochampionatet under söndagen. Trots en dryg förstasväng fick fyraåringen en perfekt position i fjärde ytter och speedade enkelt ned konkurrenterna över upploppet.

Nu väntar ett par veckors tävlingsuppehåll för Malin Bergströms stjärna. Tränaren har dock siktet inställt på nästa uppgift – om allt går som det ska blir det start på Jägersro om en knapp månad.
– Vi har pratat om att ta ut henne i försöket till Derbystoet på Jägersro den 24 augusti. Skulle hon ta sig vidare till finalen där kommer hon att få en välförtjänt vila efter det och få ta det lugnt inför Breeders Crown på Solvalla i höst.

Ett längre reportage om Galactica och kretsen runt henne finns att läsa i fredagens nummer av Travronden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.