Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hard Times är inte vässad inför kvällens start"

Foto: ROGER SVALSRÖD/KANAL75
Norske kriterievinnaren Hard Times startar i V86-3 på Bergsåker ikväll. Foto: ROGER SVALSRÖD/KANAL75

Ola Åsebö har två hästar till start på V86 på Bergsåker ikväll, där Hard Times, som är största favoriten på V86, är en av dem. Ola berättar att han haft dåliga träningsmöjligheter hemma.

Publicerad:

Hard Times (V86-3) vann norska kriteriet näst senast och var förra gången ute i EM för treåringar där han blev oplacerad efter en resa utvändigt om ledaren.
– Hard Times (5) var med i en riktigt tuff öppning senast och fick sedan göra grovjobbet. Han var ändå inte så långt efter täthästarna och gjorde sitt bästa lopp någonsin. Vi har haft så dåliga träningsförhållanden hemma nu, så jag har varit på banan och kört lite. Han känns pigg och glad, men har blivit lite rundare om magen, det måste jag erkänna, säger Ola Åsebö.

– Vi har tränat på hela tiden, men det har varit lite sämre intensitet i träningen på grund av vädret. Jag har inte vässat honom något speciellt inför kvällens start. Han ska vara i toppform till 28 november då han ska ut i E3-revanschen. Läget blev fint och han går från de flesta positioner. Planen är att köra honom precis som på Solvalla förra gången, bara banunderlaget tillåter, säger Ola Åsebö.

Före Hard Times lopp har Åsebö New Flame till start i V86-1.
– New Flame (6) gillade inte riktigt att gå i rygg i tredjespår sista varvet senast. Det hade faktiskt varit bättre om hon fått göra grovjobbet. Hon är inte speciellt snabb ur volten, men är stark och trivs med jämnt, hårt tempo. Om vi hittar ut och farten minskar i täten kan jag tänka mig att avancera. Precis som Hard Times har även New Flame fått vara in på banan och tränat lite. Även hon kändes pigg och glad, säger Ola Åsebö.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.