Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hard Times bjöd på show

Foto: Terje Andersen, Equus media
Ulf Ohlsson vann Norskt Travkriterium tillsammans med Ola Åsebö-tränade Hard Times. Foto: Terje Andersen, Equus media

88.465 kronor hade Hard Times på kontot inför Norskt Travkriterium. Efter den här storsegern dubblade han den summan flera gånger. Tillsammans med Ulf Ohlsson i sulkyn blev segern enkel från ledningen.

Publicerad:

Ulf Ohlsson tvingades stryka förhandsfavoriten Tekno Eld i Norskt Travkriterium för kallblod kort innan start. Två lopp senare fick han sin revansch tillsammans med Ola Åsebös Hard Times (e. Coktail Jet) som tog en enkel seger från ledningen i Norskt Travkriterium. Ekipaget varvade på 1.13,1 och vann sedan med god marginal. Förhandsfavoriten Vainqueur R.P. fick en fin resa i tredje utvändigt, men fick det inte att bita i tredjespår sista halvvarvet.
– Allt bara kommer. Det är glädjetårar. Den här gången var det min tur och hästen var duktig, sade tränaren Ola Åsebö.

Ulf Ohlsson:
– Han var väldigt het inför loppet. Det är väldigt att man kör startgalopp då, men han lugnade det sig och travade in sig. Självklart underlättade det att vi kom till ledningen och det var inte slutsålt i mål.

Segern för Hard Times var värd 750.000 norska kronor.

Norskt Travderby för kallblod med 750.000 norska kronor i förstapris gick till Åsbjörn Tengsareid med Anders Lundström Wolden-tränade Will Prinsen (e. Tekno Odin) som efter en härlig upploppsduell med Jan-Olov Perssons Tand Kraft lyckades sätta nosen först precis på linjen. 
– Det här är fantastiskt och en enormt stor seger för mig. Hästen var i perfekt form till loppet och det är sådana här segrar som gör att man håller på med travet. Hästen har en väldig styrka och går alltid hela vägen in i mål, sade Åsbjörn Tengsareid.

Jan-Olov Persson:
– Den andra kom långt ut i banan och det var svårt att svara... Det kan inte ha varit med mycket marginal. Min gjorde ett fantastiskt lopp, men så är det... Vi hamnade bra till direkt. Självklart är det en sur förlust, men jag har en strong häst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.