Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hard Times i vinnartagen

Foto: David Schreiner/Kanal 75
Hard Times tog en säker seger tillsammans med Ulf Ohlsson. Foto: David Schreiner/Kanal 75

Ola Åsebös Hard Times vann norska Kriteriet för två starter sedan. Under onsdagskvällen på Bergsåker besökte den treårige hingsten vinnarcirkeln på nytt efter att ha hand om ledningen hela vägen tillsammans med Ulf Ohlsson.

Publicerad:

Ulf Ohlsson segrade även med Ola Åsebö-tränade Hard Times (e. Coktail Jet). Ekipaget gled till ledningen in i första sväng och fick dämpa tempot till 1.16,8 på varvet. Runt slutsvängen och in på upploppet utmanade Harmon Boko ledaren rejält, men den senare galopperade mitt på upploppet och Hard Times kunde därefter ordna årets fjärde seger. Segertiden skrevs till 1.15,0a/2140 meter.
– Han var väldigt avslappnad och lugn idag, men var absolut inte trött i mål utan var lugn och flegmatisk. Jag hade det under kontroll, även innan den utvändige hästen galopperade, sade Ulf Ohlsson.

Ulf Ohlsson serverade Cobourg Hanover (e. Donato Hanover) en fin resa i ryggar loppet igenom. Dryga halvvarvet kvar kopplade man greppet om händelserna och höll sedan undan knappt, men trots det säkert på 1.16,0/3160 meter. Oscar Berglund tränar den femårige valacken som tog sin tredje raka seger.
– Det är tre varv och offrar man för mycket från början brukar man få igen det till slut. Jag hade tussarna kvar i mål och behövde aldrig rycka dem. Han brukar svara bra de gånger man gör det, sade Ulf Ohlsson.

Global Unique (e. Broadway Hall) debuterade i regi Roger Walmann på bästa sätt. Örjan Kihlström körde hästen till ledningen direkt och efter att ha varvat på behagliga på 1,17,6a/2140 meter var ingen av konkurrenterna nära att gå i närkamp. Global Unique vann närmast före Michis Accelerator som avslutade starkt. Segertiden skrevs till 1.17,1a/2140 meter.
– Hon kändes stabil. Hon var bra med från start och det var lagom fart. Hästen gick undan på fint sätt, sade Örjan Kihlström.

Roger Walmann vann inte bara på Solvalla den här kvällen. Stallet skickade upp Forecast (e. Donato Hanover) till Bergsåker som satte nosen först i en tät slutstrid för Ulf Eriksson. Forecast gör ofta starka insatser och det här var hästens tredje seger för året.
– Han öppnade inte som någon raket, men jag tycker att vi avgjort redan 200 kvar. När han kom först började han springa och titta sig omkring och det var tur att mållinjen kom, sade Ulf Eriksson.

Erik Adielsson och Showman Brodde (e. Love You) höll uppe ledningen inledningsvis, men överlät kommandot till Örjan Kihlström och Global Trader drygt 1450 meter från mål. Global Trader försökte att rycka undan in på upploppet, men luckan uppenbarade sig för Showman Brodde som sköt till riktigt bra och avgjorde säkert den sista biten.
– Vi fick öppna fort i början och jag var så klart lite sugen på att köra honom i ledningen, men vi hade kört med gasen i botten och valde därför att släppa. Nu hade jag tur att luckan kom och det blev rätt för oss, sade Erik Adielsson.

Björn Goop sände till ledningen från innerspåret med Diederik Meilink-tränade Reverend Wine (e. Pastor Stephen) och bevakade sedan händelserna hela vägen. Den fyraårige valacken varvade på 1.14,6 och kom slutligen i mål på 1.14,9a/2140 meter. Peter Untersteiners Arsenal avslutade piggt över upploppet, men kunde aldrig gå i rejäl närkamp med vinnaren.

Peter G Norman gjorde inte resan till Bergsåker förgäves. Sloppy Joe diskvalificerades för galopp, men kort därefter revanscherade Solvallatränaren sig när han från ledningen satte dit egentränade Pastell Tilly (e. Love You) i stofinalen av Norrlands Elitserie med 150.000 kronor till vinnaren. Lacquer And Lace utmanade upploppet ned, men Pastell Tilly sträckte på sig den sista biten och segrade säkert.
– Hon är väldigt rejäl i voltstart och kliver iväg bra. Jag var nöjd över att vi fick köra sakta första 500 meterna. Sedan var det bara att öka på lite och hon klarade av det på ett bra sätt, sade Peter G Norman.

April Love D.E. (e. Muscles Yankee) serverades ett fint rygglopp av Kaj Widell och tackade genom att spurta ned Juni Håleryd och Well Done la Marc den sista biten. Pasi Tikkala tränar det femåriga stoet som tog årets tredje seger.
– Vi fick ett perfekt lopp i rygg på Björns häst och kunde sitta där in på upploppet. När jag ryckte tussarna i sista sväng fick jag bra svar och då kändes det bra, sade Kaj Widell.

V86 – Solvalla/Bergsåker

Rätt rad: 8–2–5–3–2–1–1–2

Utdelning:
8 rätt: 24.899 kr
7 rätt: 104 kr
6 rätt: Jackpot

Omsättning: 25.987.260 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.