Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hårda puckar i Skellefteå...

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Leif Eriksson efter en av Usain Swings V75-segrar. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Med förväntat regn under mest hela veckan kan man undra hur Skelleftetravets banunderlag blir under lördagens V75-omgång? Svaret: väldigt hårt. Och därmed inleds avdelningen barfotaprat...

Publicerad:

Redan under gårdagen togs beslutet att stänga Skelleftetravets bana för all träning ända fram till på lördag. Anledningen är det rikliga regnandet som varit och enligt prognoserna ska fortsätta i Skellefteå-trakten.
– Det här blir fjärde tävlingsdagen i rad som vi får jobba efter de här förutsättningarna med mycket regn. Det känns förstås väldigt tråkigt när det nu dessutom handlar om V75. Det gäller dock att försöka gilla laget, säger banmästaren Leif Lövbom och fortsätter:
– Anledningen till att vi stängt banan är att vatten annars blir kvar i hov- och sulkyspår, vilket i sin tur försvårar arbetet fram till lördag. Det mesta just nu bygger på att packa banan så mycket som möjligt. Det senaste jag sett prognosmässigt är att det kan bli bättre torsdag-fredag, men sedan komma nytt regn på lördag. I sådana fall packar vi ännu mera torsdag-fredag, då det är bättre med hård bana än en geggig och lös. Om vädret skulle ändras till det bättre under lördagen går det alltid också att harva upp underlaget. Däremot är det svårare att göra tvärt om.

Kommer det att gå att köra barfota?
– Det tänker jag inte ge mig in och svara på, då jag inte själv kör häst. Det jag kan säga är att banan blir hård.

Hemmatränaren Leif Eriksson vet lite mera i det här ”ärendet”.
– Banan här uppe blir hård när det regnar mycket. Eventuellt kan det blir svårt att köra barfota, men i övrigt tycker jag inte man behöver oroa sig så mycket för banunderlaget.

Leif kör förövrigt två hästar inom V75-omgången; Ikon Zon (V75-2) och Sambucus P.R. (V75-4).
– Ikon Zon har jag inte kört på länge, men hästen har uppåtform. Sambucus P.R. var nyligen med i ett försöks- och finallopp i Boden och var då riktigt bra i finalen. Med lucka den gången tror jag att han vunnit. Det känns som en spännande uppsittning, men samtidigt kommer han att köras avvaktande igen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.