Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Harpers-tvåa till Gävle

Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN
Pitch Command har hunnit bli tolv år gammal och tränas nu av Oskar Kylin-Blom. Foto: ANNA PERSSON/TRAVRONDEN

En gammal Harper Hanovers-tvåa och femfaldig V75-vinnare har hamnat i proffsträning på Gävletravet.

Publicerad:

Det är numera tolvårige Pitch Command (e. Scarlet Knight) som sedan en tid tillbaka återfinns hos nyblivna proffstränaren Oskar Kylin-Blom. Hästen är uppfödd av Stefan Melander och tränades också av honom fram till och med sexårssäsongen. Största meriten hittills är andraplatsen från Harper Hanovers lopp, bakom Winning Love, i maj 2012. Hästen var samma år även tvåa i Orebro Intn'l och har bland annat fem V75-vinster i meritlistan (som bäst bronsfinal).

Pitch Command såldes i slutet av 2012 till finska storhästägaren Reima Kuisla (bland annat Etain Royal och D.D.'s Hitman), men hästen har haft en del skadeproblem. Sammanlagt har han ordnat tio segrar och tjänat cirka 35.000 euro sedan han såldes till Finland. Återstår att se vad tolvåringen kan göra under sitt sista år på tävlingsbanan (åtminstone i Sverige). Pitch Command har även tävlat i monté och de tre senaste vinsterna är tagna i den disciplinen. Det är säkert något som Oskars sambo Emilia Leo gillar. Senaste loppet gjordes den 7 januari (oplacerad).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.