Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Harpersvinnare död

Foto: Micke Gustafsson
Nougat Ås tog en säker seger i Harper Hanovers år 2013, tre längder före tvåan Jacky Glide och trean New Line. Foto: Micke Gustafsson

Nougat Ås, som vann Harper Hanovers Lopp år 2013, är död. Hästen avlivades nyligen på grund av hälsoproblem och blev nio år gammal, det rapporterar travservice.dk.

Publicerad:

Svenskfödde Nougat Ås (e. Striking Sahbra) inledde tävlingskarriären som treåring hos Björn Goop 2011, och gick året efter till Bo Westergård. Hos Westergård hade Nougat Ås sina största framgångar och som femåring slog han till i Harper Hanovers Lopp år 2013. Tillsammans med Johnny Takter i sulkyn vann han det klassiska stayerloppet efter att ha spårat runt om på 1.14,2/3140 meter. 

Hösten 2014 kom han till Peter Jensen och för sin nye tränare blev det seger i Silverdivisionen direkt. De senaste åren har han varit skadedrabbad och han gjorde sin sista start i april i år. Nyligen avlivades hästen på grund hälsoproblem, skriver travservice.dk. 
– Han har haft stora problem med sina ben, det har varit gaffelbandsskador och han har blivit behandlad i sina framknän. I samråd med ägarna tog jag beslutet att han skulle avlivas, säger Peter Jensen till travservice.dk.
– Det var en hedershäst som betytt mycket inte bara för mig, utan också för de tjejer som skött om honom genom åren.

Valacken tog 16 segrar på 45 starter under karriären och tjänade 1.772.370 svenska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.