Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästar klara till finska storlopp

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Donna di Quattro är klar för Seinäjoki-Race. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Om några veckor avgörs de två finska storloppen Seinäjoki-Race (30 april) och Finlandia Ajo (8 maj) och båda loppen har gjort klart med intressanta hästar.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Tomas Malmqvists Donna di Quattro har fått en inbjudan till Seinäjoki-Race, som tidigare hette Prix d’Etain Royal och Jägersrotränaren har tackat ja till platsen. Donna di Quattro har radat upp tre raka V75-segrar och senast vann hon stoeliten på Solvalla på 1.10,9a/1.640 meter.

Seinäjoki-Race körs lördag 30 april över 2.100 meter med 60.000 euro i förstapris. VD Pertti Immonen har redan nu fått ihop ett fint fält. Förutom Donna di Quattro är fjolårsvinnaren Quick Fix klar, Finlandia Ajo-vinnaren Bret Boko, Sweden Cup-vinnaren Ringostarr Treb och dessutom de svensktränade hästarna Edward Ale och Quid Pro Quo.

Veckan efter körs Finlandia Ajo på Vermo och banan har gjort klart med två intressanta namn. Från Frankrike kommer toppstoet Anna Mix, som först ska starta i finalen av Olympiatravet innan hon fortsätter till Finland. Sedan har Steen Juul tackat ja till en inbjudan med pilsnabbe sprinter Tycoon Conway Hall, som i slutet av mars vann på 1.10,4a/1.640 meter i Halmstad.

Finlandia Ajo körs över den engelska milen och har 110.000 euro i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.