Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hästen är här och har det bra"

Turerna kring Trav 1609 AB har varit många. Så sent som i dagarna är en efterlysning av hästen New Highlander gjord.

Publicerad:

Enligt uppgifter till Travronden har Trav 1609 AB, med VD Jerry Bengtsson i spetsen, gått ut med en efterlysning av travhästen New Highlander. Bolaget äger hästen, men står på leasingtagare Anja Frick i Svensk Travsports register. Hos Anja Frick finns däremot inte den sjuårige travaren.
– Vi har varit i kontakt med Anja Frick och enligt henne har hästen åkt iväg från henne för ett par månader sedan. När jag pratat med avsatta VD:n Roland Nordström kring hästen har han förklarat för mig att hästen bytt leasingtagare och att det finns avtal på det hela, men något avtal har jag inte tagit del av, säger Jerry Bengtsson.
Tidigare VD Roland Nordström slår ifrån sig kritiken och säger att allting gått rätt till.
– Hästen var drabbad av flertalet gaffelbandsskador och därför beslutades det att han skulle leasas ut som ridhäst. Avtal är skrivet á 5 juli med Jan Kilåker och det är där hästen finns. Jag har avtalet framför mig på datorn och detta avtalet är också överlämnat i samband med att jag avsattes, säger Roland Nordström och fortsätter.
– Det är beklagligt att en efterlysning ska göras, det blir smutskastning av det hela. Avtal är skrivet mellan Jan Kilåker och Trav 1609 AB, så att hästen skulle vara försvunnen är ren och skär lögn.
När Travronden når Jan Kilåker bekräftar han Roland Nordströms ord.
– Jag leasar New Highlander sedan någon månad tillbaka. Han står på min gård som ridhäst och har det riktigt bra. Vi har skrivit ett avtal där jag dessutom har möjlighet att köpa hästen nästa år, säger Jan Kilåker.
På Svensk Travsport står däremot Anja Frick fortsatt som ägare, något som Roland Nordström reagerar på.
– Givetvis är det något den nya styrelsen måste se till att fixa. Jag avsattes i vevan då avtalet skrevs med Jan Kilåker och därför hamnade en blankett om ägarskifte till Svensk Travsport i skarven. Det är dåligt att det inte är löst än, två månader efter att avtalet är signerat av båda parter, avslutar Nordström.
Jerry Bengtsson är nöjd med att allting ser ut att vara uppklarat.
– Det är beklagligt att Roland Nordström inte kunde svara Trav 1609:s ordförande Karin Nilsson om var hästen befann sig, trots fyra mail. Nu får jag däremot ta och ta kontakt med Jan Kilåker, så detta löser sig, avslutar Bengtsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.