Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hästen förvånade mig på upploppet"

Foto: Leif Norberg/ALN
Ett felsteg på upploppet förstörde möjligheterna för Per Linderoth och In Vain Sund i Mikkeli på söndagen. Foto: Leif Norberg/ALN

In Vain Sund var förhandsfavorit till att vinna St Michel Ajo, men fick nöja sig med en fjärdeplats. Ett felsteg på upploppet grusade segerchansen.

Publicerad:

Det finska storloppet St Michel Ajo kördes i Mikkeli på lördagen och det med Daniel Redéns In Vain Sund som favorit till segern. Femåringen togs lugnt från start och hamnade i tredje par utvändigt och därifrån attackerade körande Per Linderoth redan i början av bortre långsidan.
– Jag var på väg att gå redan efter 400 meter, men Korvenoja hann före och då valde jag att sitta kvar. Sedan blev det tyvärr inte det höga tempo jag hade hoppats på, säger Per Linderoth, som ändå hade segervittring med femåringen.
– Det kändes väldigt bra i sista sväng, men hästen förvånade mig på upploppet genom att ta ett felsteg. Han tappade fart och det var synd i det läget.

Midnight Hour vann loppet från ledningen och In Vain Sund kom i mål som fyra på 1.10,8a/1.609 meter. Fjärdeplatsen var värd 6.000 euro.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.