Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hazard Boko övertygade - Coin Perdu missar finalen

Foto: Lena Emmoth
Lars Marcussén skördar nya framgångar med Oaksvinnaren Candy la Marc, som vann sin bc-semifinal med Johan Untersteiner på Solvalla. Foto: Lena Emmoth

Så gick det i Breeders' Crown-semifinalerna för treåringar på Solvalla.

Publicerad:

Breeders' Crown-semifinaler, treåriga ston

Semifinal 1, lopp 1: Första försöket blåstes av efter 700 meter sedan Hevin Boko slitit sig lös. 15 minuter senare kunde loppet köras och det blev en enkel favoritseger för Vamp Kronos. Christoffer Eriksson i sulkyn nådde ledning efter 600 meter. Varvet gick via 1.14,6 och in på upploppet drog Vamp Kronos undan i eget majestät till en mycket enkel seger på 1.14,0. Bellatrix Zet höll bra från dödens som tvåa och trea blev Kashmary Night från rygg ledaren. Devs Daffodil gick som förstahäst i tredjespår sista 500 och höll bra som fyra.
– Hon har utvecklats för varje lopp och i dag var det ingen som kunde utmana henne, säger Christoffer Eriksson om Vamp Kronos.
Till final: Vamp Kronos, Bellatrix Zet, Devs Daffodil, Kashmary Night.

Semifinal 2, lopp 3: Dibaba visade sig från sin bästa sida och vann i läcker stil på fina 1.12,9. Efter en lugn start körde Örjan Kihlström till på första långsidan och tog över ledningen från Ensemble Am efter 600 meter. Första varvet på 14,7 och i en snabb avslutning gick Dibaba undan enkelt. Run Chica Run gick till attack i tredjespår med 700 kvar och kom ned i dödens med 500 kvar, höll starkt som tvåa. Callela Lisbeth följde med i samma avancemang och gjorde det bra som trea. Sista finalplatsen till Ensemble Am som var flertalet längder bakom topptrion.
– Hon har känts väldigt fin och har lugnat ned sig mer och mer. Det blev en enkel seger, säger segerkusken Kihlström.
Till final: Dibaba, Run Chica Run, Callela Lisbeth, Ensemble Am.

Semifinal 3, lopp 9: Kevin Oscarsson varvade på snabba 12,5 med Violet Bi i spets, med Vanquish Kronos i dödens och Candy la Marc i tredje ytter. Med 700 kvar satte Johan Untersteiner in attacken med Candy la Marc, som snabbt svepte till ledningen och sedan lämnade övriga till en strålande seger på 1.13,1. Virunga hittade ut på sista långsidan och spurtade bra till andraplatsen , nosen före Shestheonetrot och Sheilah Laday.
– Det hade gått alldeles för fort första varvet och de där framme kändes sega på sista långsidan, samtidigt som min kändes väldigt stark. Jag körde till ledningen och sedan lät jag henne bara gå, det var en imponerande insats, sa Johan Untersteiner som satt upp för första gången bakom Oaksvinnaren.
Till final: Candy La Marc, Virunga, Shestheone Trot, Sheilah Laday.

Semifinaler, treåriga hingstar och valacker

Semifinal 1, lopp 4: Hazard Boko och Per Lennartsson tog enkelt hand om ledningen, samtidigt som favoriten Coin Perdu fick en dryg inledning i tredjespår första 600 innan han landade i dödens. Ledaren varvade på 1.13,6 och den här gången hade Hazard Boko ingen överman. I sista sväng drog Hazard Boko undan och segern blev mycket enkel till slut på fina 1.13,1a/2140 meter. Coin Perdu såg ut att ta hand om andraplatsen men rullade över i en galopp kort före mål. Andraplatsen i stället till norske Vainqueur R.P. efter en resa i rygg ledaren och trea Exquisite Sisu från tredje invändigt. Till final även Daniel Wikbergs Weekend Fun. 
– Han har börjat förstå vad det handlar om och nu kan man ladda med honom utan att han blir stressad i loppet. Jag petade på honom med 300 kvar och fick upp honom fullt på linorna, han var fantastiskt fin, säger Per Lennartsson om Hazard Boko.
Till final: Hazard Boko, Vainqueur R.P., Exquisite Sisu, Weekend Fun.

Semifinal 2, lopp 8: Johan A Nilsson orsakade en omstart med Lucifer Lane, men i den giltiga starten var det inget snack. Ekipaget tog enkelt hand om ledningen, och efter 10,4 första 500 fick man dämpa andra femhundringen med Ergo Am i dödens. I en snabb avslutning gick sedan Lucifer Lane undan till en ohotad seger på 1.13,7. Free To Party spurtade fint till andraplatsen i vida spår och trea blev Eurythmic Sisu efter en resa i andraspår. Sista finalplatsen till Global Un Poco efter ett passivt upplägg. 
– Han var nästan lite för överambitiös i dag men det var skönt att han inte låg på alltför mycket. Det känns som att han hittat en andra formtopp de två sista starterna och vi får hoppas att den håller i sig över finalen, sa Johan A Nilsson efter segern med Lucifer Lane.
Till final: Lucifer Lane, Free to Party, Eurythmic Sisu, Global Un Poco.

Semifinal 3, lopp 11: Selmer I.H. övertygade stort på barfotabalansen och knäckte ledaren Da Pepperboy från dödens redan i slutkurvan. En mycket imponerande seger på 1.13,1. Husse Boko satte in attacken i tredjespår med 600 kvar och fullföljde bra som tvåa, före Capitol Hill och Global Unspoked. Vinnaren Selmer I.H. tränas av Ingemar Hultqvist och kördes av Mika Forss. 
– Första barfota runt om gav bra effekt och det är en stark häst som alltid gör sitt bästa, kommenterade Forss.
Till final: Selmer I.H., Husse Boko, Capitol Hill, Global Unspoked.

Breeders' Crown-finalerna avgörs på Sundbyholm den 12 november med 800.000 kronor till vinnaren i respektive final. Spårlottningen till finalerna sker efter lopp 12 på Solvalla.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.