Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heavy Sound bäst bland hingstar/valacker

Foto: Christer Norin/ALN
Foto: Christer Norin/ALN

Korta E3-finalen för hingstar och valacker slutade med seger till Solvallas Roger Walmann, Kenneth Haugstad och Heavy Sound. Detta efter att ha gått i dödens under större delen av loppet.

Publicerad:
Enligt spelarna stod loppet på förhand mellan Poet Broline och Heavy Sound. Det var också Poet Broline som tog hand om ledningen för sin tränare och kusk Peter Untersteiner.
 
Efter knappa halvvarvet kört avancerade Kenneth Haugstad från andra utvändigt och tog positionen utvändigt om Poet Broline. Sedan blev det en ren tvåhästarsduell.
 
In mot upploppet var hästarna sida vid sida, nos vid nos, men när Poet Broline rumplade till och galopperade 200 kvar blev segern fullkomligt ohotad för Heavy Sound.
 
Det var hästens sjätte seger i livets tionde start. I och med dagens storloppseger har Ken Warkentin-avkomman tjänat 1.681.000 kronor.
Efteråt var det en märkbart tagen Kenneth Haugstad som äntrade vinnarcirkeln.
- Min häst kändes väldigt stark i det läget som Peters häst hoppade. Det är omöjligt att säga hur det gått om den inte galopperat, men det är som det är. Det här är det största som hänt mig på en travbana, sade Haugstad.
 
Tvåa i mål slutade Petri Salmelas Camelot Sisu efter resa i rygg ledaren och trea blev Farzad Boko (Roger Malmqvist) från andra utvändigt.
 
Segertiden i loppet blev 1.10,9a/1.609 meter.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.