Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hedershäst till avel

Foto: MARIA HOLMÉN
O'Grady slutar tävla för att istället fokusera sig på avelsbiten. Foto: MARIA HOLMÉN

Tioårige hedershästen O'Grady har gjort sin sista start. Han ska nu istället få fokusera sig på avelsbiten.

Publicerad:

O'Grady (e. S.J's Photo) började starta för Kenneth Nielsen som treåring 2009. Karriären fortsatte hos Gordon Dahl 2010-2012, men de senaste fyra åren har O'Grady tävlat för Flemming Jensen. Och detta på ett mycket framgångsrikt sätt.
– O'Grady har varit en väldigt härlig häst och jag har många fina minnen. En av de roligaste segrarna kom i Danskt Mästerskap 2014, där stallet även hade andraplacerade Montgomery Hill, berättar Flemming Jensens fru Tina Jensen och fortsätter:
– Han har tjänat 3,5 miljoner, varav två miljoner hos oss. Senast på Jägersro visade hästen dock att han inte vill hålla på att tävla något mera. O'Grady blir elva år i januari och har gjort mer än vad man kunnat drömma om. Han är värd att få sluta tävla nu.

Sammanlagt blev det 41 segrar och 3.463.812 danska kronor. Den prissummemässigt största segern tog O'Grady i silverdivisionsfinalen på Solvalla under Elitloppshelgen 2012, då det var 300.000 svenska kronor i förstapris. På hemmaplan blev det bland annat vinster i Koster Memorial och DM. Han har enligt dansk travsports hemsida två levande avkommor på dansk mark, båda födda 2014.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.