Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hela vägen för Chianti

Senast blev det en andraplats i Svenskt Travderby. I uttagningsloppet till Europaderbyt räckte det hela vägen för Chianti.
– Jag är jätteglad och stolt, säger Björn Goop.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Björn Goop och Chianti är vidare till final i Europaderbyt. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Chiantis (e. Scarlet Knight) häftiga fyraåringssäsong fortsätter. I uttagningsloppet till Europaderbyt satte hästen i ledningen tidigt och efter att ha öppnat första varvet på 1.11,6 stack hingsten sedan undan på lätta fötter över upploppet och noterades för det nya rekordet 1.11,9a/2140 meter.
– Jag är jätteglad och stolt. Det är det här man drömmer om när man föder upp och tränar hästarna. Jag var jätteglad efter andraplatsen i Derbyt, även om man alltid vill vinna. Han kämpade hela vägen in den gången.

Som treåring sprang Chianti in 267.700 kronor. I år har han, med tre månader kvar av året, redan noterats för 2.514.500 kronor.
– Han har blommat ut. Han har blivit modigare, starkare och tuffare. Allt har kommit i takt efter hand med honom. Vi har kört lugnt och han har utvecklats i stadig takt. Vi har gett honom tid och tålamod, säger Björn Goop.

Nu väntar finalen på Vincennes för både Chianti och stallkamraten Mellby Free.
– Det är kul att vara på Vincennes och tävla. Det är något visst med att tävla på den banan. Jag hoppas att mina hästar ska passa bra där.

Tvåa slutade Pär Hedbergs Dream Night Palema och trea blev Timo Nurmos Villiam.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.