Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hela vägen för Harran

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Simon Mitman, Harran Boko och Ken Ecce. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Conrad Lugauer sparkades av en häst på Jägersro och tvingades lämna återbud. Ken Ecce ersatte bakom Harran Boko – och ekipaget ledde hela vägen.

Publicerad:

Det var dramatiskt värre på Jägersro på lördagen. Conrad Lugauer sparkades av en häst och var tvungen att avstå sina uppsittningar. Ken Ecce fick chansen bakom Harran Boko (e. Maharajah) – och det slutade med att den sexårige valacken ledde hela vägen i silverdivisionen.
– Det var roligt. Det är alltid roligt att köra bra hästar. Hästen gick iväg av sig själv från start och sedan fick vi bestämma farten. Jag försökte att hålla i honom så mycket som möjligt under sista sväng. Det kändes bra över upploppet, sade Ken Ecce.

Harran Boko kom i mål på 1.13,7a/2140 meter närmast före Pastor Power och Niky Flax.

För Örjan Kihlströms del blev det en dubbelseger. När storfavoriten Aura S.L. galopperade bort sig redan från start blev lördagens andra försök i Diamantstoet en öppen historia. Många sågs med chans i utgången av sista sväng, men längst ut i banan kom Dancin in the Rain (e. Muscle Hill) med bäst fart.

Hon och Örjan Kihlström hann dit precis före linjen och förpassade en tapper Very Many Legs till andraplatsen.
– Det var en bit fram, men hon spurtade jättebra, sade Örjan Kihlström som körde hästen åt Håkan K Persson.

Dancing in the Rain kom till Persson i höstas och har nu två V75-segrar på lika många starter i hans regi.
– Det var bara en månad sedan vi kvalade, så det har gått fort, sade Halmstadstränaren i vinnarcirkeln.

Örjan Kihlström följde sedan upp med att sätta dit Johan Lejon-tränade Sunday Sonata (e. Text Me) på linjen i klass II-försöket. Det femåriga stoet tog sig förbi Carlos Ken i de absolut sista stegen och segertiden skrevs till 1.17,1/2640 meter. Trea slutade Sobel Photo.
– Det var en trevlig märr. VI hade lite tur och fick en fin resa. Hästen gick bra, sade Örjan Kihlström.

I bronsdivisionen var det till slut två Peter Untersteiner-tränade hästar som gjorde upp. Starkast gick Eldorado Mearas (e. Andover Hall) och Peter Ingves som vann närmast före stallkamraten Randemar R.D. och Demolition Man F. Eldorado Mearas vann loppet på 1.13,8a/2140 meter.
– Jag var nöjd. Vi fick ett bra lopp i fjärde ytter med högt tempo under vägen. Vi hade bra ryggar in på upploppet och hästen avslutade strålande. Han är lite halvslö i loppen, men när det började hända saker så gjorde han det bra, sade Peter Ingves.

Det här var den sexårige valackens femte seger i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.