Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hela vägen för Sorbet

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Sorbet vann Prins Daniels lopp. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Örjan Kihlström lyckades hålla ledningen från innerspåret med Sorbet. Åttaåringen kontrollerade sedan händelserna hela vägen i Prins Daniels lopp.

Publicerad:

Från innerspåret höll Daniel Redén-tränade Sorbet (e. Super Photo Kosmos) upp ledningen tillsammans med Örjan Kihlström och därifrån kontrollerade ekipaget händelserna hela vägen. Sorbet öppnade första 500 meterna efter 1.08,8 varvet på 1.10,3 och kom till sist i mål på 1.10,2a/1609 meter närmast före Mindyourvalue W.F. och Ringostarr Treb.

Förutom 500.000 kronor i förstapris får Sorbet också en inbjudan till Elitloppet nästa söndag.
– Jag valde att dra ned skygglapparna på honom en minut före start. Så valde att vänta så länge som möjligt med honom. Han är startsnabb och vi lyckades hålla ut övriga. Han har varit väldigt fin länge nu. Han har haft lite otur och inte fått vinna i de sista starterna trots att han gått jättebra. Daniel har sagt att han haft en rejäl motor och visat bra kapacitet och hästen har stadigt blivit bättre och bättre, sade Örjan Kihlström.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.