Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hellstedt byter bana

Foto: null
Jan Hellstedt byter hemmabana, från Mantorp till Vaggeryd.

Jan Hellstedt byter hemmabana vid årsskiftet.

Publicerad:
Jan Hellstedts licensiering på Mantorptravet byts då till att han istället för Vaggeryd som hemmabana.
 
- Det är egentligen inte mer dramatiskt än att Jan har sitt huvudstall i Gränna. Och Gränna ligger i Jönköpings län vilket tillhör Vaggerydstravets licensområde och inte Mantorps. Eftersom Jan haft ett stall inne på Mantorptravet har han ändå hittills varit licensierad där, men nu när han inte ska ha kvar stallet på banan i Mantorp utan istället ha ett motsvarande stall hos oss på Vaggerydstravet med möjlighet till permanentuppstallning av hästar så sker det här hemmabanebytet, säger Vaggerydstravets marknadsansvarige Thomas Wall.
 
Jan Hellstedt har i dagsläget 26 hästar på sin träningslista (varav ännu bara en ettåring) och Thomas Wall är förstås eld och lågor över att kunna knyta ytterligare en namnkunnig proffstränare till Vaggeryd.
 
- Vi är en liten bana som verkligen vill utvecklas. Att vi först fick Claes Svensson till oss i och med att han och Marie Nilsson baserade sin verksamhet på Maries föräldragård utanför Jönköping, och nu även Jan Hellstedt betyder mycket. Ta bara en sån sak som att Claes och Maries Moving On är ett av de bästa stona i Frankrike och nu verkar ta sikte mot de största loppen under vintermeetinget, och att Jan Hellstedt har Ivar Sånna som är en av Sveriges bästa i femåringskullen, och som även han ska tävla i Frankrike i vinter. Det är viktigt för oss som jobbar med Vaggerydstravet att verkligen försöka ta vara på sådana fina reklamhästar för travsporten och marknadsföra dem i vårt närområde, säger Thomas Wall och fortsätter:
 
- Även om Vaggeryd inte har så många tävlingsdagar per år och inte så stora resurser så ligger vi ändå geografiskt bra till med många städer inom tio-tolv mils radie. Det gäller för oss att vara offensiva och jobba för att sälja in sporten, och det bästa sättet att göra det är förstås att ha kända tränare med bra hästar knutna till Vaggeryd.
 
Jan Hellstedt blir Vaggerydstravets fjärde proffstränare. De andra är Claes Svensson, Kent Knutsson och Sara Brodin.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.