Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hellstedt hoppas på Åbergs

Foto: JEANNIE KARLSSON
Jan Hellstedt har stora planer för Ivar Sånna i sommar. Foto: JEANNIE KARLSSON

Jan Hellstedts Derbytvåa Ivar Sånna visade uppåtform i den senaste starten och han startar i Bollnäs nästa gång.

Publicerad:
Ivar Sånna (e. Super Arnie-Staro Africat) avslutade sista 700 meterna efter 1.09 som tvåa bakom Charrua Forlan i den senaste starten. Jan Hellstedt hade hoppats att femåringen skulle få möta den äldre eliten i Kymi Grand Prix på lördag. 
– Allt verkar bra efter Solvallastarten, men de tog in en finsk häst istället i Finland. Vi ändrade planerna och först ska han starta i Bollnäs och sedan i Rättvik. Jag hoppas att Ivar Sånna presterar så bra i de loppen att han blir inbjuden till Hugo Åbergs Memorial, säger Mantorptränaren.  
 
Hästens nästa uppgifter är Bengt Ivarssons Minne den 30 juni och femåringsloppet Henning Mårthans Minne den 13 Juli, båda med 100.000 kronor i förstapris. Fjolårets Derbytvåa har totalt vunnit nio av 33 starter och tjänat nästan 2,6 miljoner kronor.
 
- PATRIK SJÖBERG
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.