Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmahästen inledde i Gävle

Foto: ATG Live
Björn Goop lotsade Lincoln Lawyer till V75-seger i Gävle. Foto: ATG Live

Håkan Wallberg är en vinnare på V75 igen. På hemmabanan Gävle segrade hans Lincoln Lawyer tillsammans med Björn Goop i sulkyn.

Publicerad:

Trots spår åtta tog startkatapulten M.T. Insider och Olle Alsén hand om ledningen i lördagens silverförsök över kort distans i Gävle. Men med varvet kvar till mål överlät Alsén kommandot till Björn Goop bakom Lincoln Lawyer (e. Muscles Yankee) och väl i spets kunde ingen sedan hota ekipaget som kom i mål på 1.11,6.
– Han var duktig och gick undan på ett bra sätt. Jag var inte säker på att Olle ville släppa ledningen med tanke på att det var rätt distans för hans häst, men vi fick överta och det var en klar fördel för vår del, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Segern, som var Lincoln Lawyers sjunde för året och tränaren Håkan Wallbergs första på V75 under 2017, föregicks av en värmning av det tveksamma slaget, men i loppet flöt travet bättre för sexåringens del.
– Han uppträder helt annorlunda när han får på sig det helstängda huvudlaget, sade Håkan Wallberg.

National Prince fortsätter att rada upp segrar. I Bronsdivisionen stod hästen pall för ett tufft upplägg och vann sista femte raka lopp. Erik Adielsson körde till från spår åtta bakom bilen och kunde till slut överta ledningen. Väl där fick National Prince (e. Maharajah) utstå hårt tryck från Jorma Kontios Araw Hoss, men när upploppet nalkades var det den senare som kroknade. National Prince höll däremot farten och kunde freda sig från Importedfromdetroits och Island Lifes propåer. I vinnarcirkeln var körande Adielsson imponerad.
– En femstjärnig insats. Det gick fortare än jag hade hoppats på under vägen och han fick verkligen inte vara i fred, sade Adielsson efter segern på 1.12,9a/2140 meter.

Lördagens Klass II-försök kördes över lång distans och bjöd på en överraskande segrare. 37-oddsaren Feel the Music (e. Skogans Joker) med Per Lennartsson i sulkyn fick fritt spelrum på upploppet efter en invändig resa och spurtade till seger före raskt avslutande Perfect Beauty.
– Han har varit bra när jag har kört honom tidigare, men att han skulle vinna på V75 kunde jag inte tro, sade Per Lennartsson och fick medhåll av tränaren och ägaren Andreas Forsberg:
– Jag är halvt i chock. Det här var bättre än jag kunde ana.

I Klass I var många hästar med på målfotot. Efter en snabb inledning tröttnade ledande All Knight på upploppet och segraren kom i stället från kön. Närmare bestämt Titan Brodde (e. Revenue) som avslutade starkt för Per Lennartsson och vann på 1.12,7 över den korta distansen. Hästen tränas sedan i somras av Stefan Öhman och segern var Titan Broddes sjätte i dennes regi.

Conrad Lugauer åkte till Gävle med en starthäst och resan var sannerligen inte förgäves. Treårige Harran Boko var förkrossande överlägsen i Lördagsloppet och vann med tio längders marginal ned till tvåan Staro Kickback. Segern var hästens fjärde raka och togs på nya rekordet 1.14,7/2640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.