Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmajubel när Lucifer Lane vann

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Lucifer Lane imponerade på nytt. Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Örebropublikens nya favorit gjorde ingen besviken i uttagningsloppet på hemmaplan. Nu väntar en ny E3-final för Lucifer Lane. 

Publicerad:

Bakom familjehästen Lucifer Lane (e. Infinitif) står ägaren och uppfödaren Christine Larsson, tränaren Thomas L Nilsson och kusken Johan A Nilsson. Den sistnämnde satt i vanlig ordning i sulkyn när det var dags för lopp, den här gången på hemmaplan. Efter en bra start bakom bilen såg ekipaget ut att hamna utvändigt om ledande Ethien du Vivier, men när denne galopperade i den första svängen kunde Nilsson köra sig till ledningen omgående. Väl där var det inget snack och på upploppet möttes hemmaekipaget av kvällens största jubel  och gick i mål på 1.12,8a/1.609 meter. 
– Det kändes jättebra hela vägen och det är skitroligt att vara med i ytterligare en final, sade Johan A Nilsson strax efter att han hade åkt av banan. 

Hur gick tankarna innan start?
– Jag tänkte att vi skulle prova framåt helt enkelt och det var aldrig aktuellt att backa ner, sedan löste det sig optimalt när Christoffers (Eriksson) häst hoppade. 

Vad tror du om finalen?
– Som han kändes i dag så var det en del kvar i honom. När du frågar nu såg tror jag absolut han kan vara med och utmana. 

I sin näst senaste start var Lucifer Lane med i finalen av långa E3 på Bergsåker. Då slutade det med en femteplats. Noterbart är att ytterligare tre finalister lyckades kvala in sig även till finalen av korta E3: Pekka Korpis Twist of Fate (trea) och Svante Båths duo Capitol Hill (trea) och Van Kronos (etta). 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.