Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmalöftet tog tredje raka segern

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Global Unesco vid en seger på Solvalla under fjolåret med Magnus Jakobsson. Efter måndagens triumf på Färjestad ståtar femåringen med sex vinster på 13 starter. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Global Unesco ser ut att vara någonting extra för Färjestadsamatören Berne Gustafsson. Under måndagskvällen glänste femåringen på hemmaplan och segerkusken Per Nilsson sparade inte på lovorden efteråt.
– Han tävlar som en häst som har flera hundratusen kronor på sig, sa Nilsson efter V64-vinsten.

Publicerad:

Berne Gustafsson har plockat fram många fina travare genom åren och nästa reklamhäst för stallet kan bli Global Unesco (e. S.J.'s Caviar). Den läckre hingsten har galopperat bort en del pengar på sina 13 starter, men på slutet har femåringen uppträtt på bästa sätt och på Färjestadstravet kom tredje raka segern i tilltalande stil.

Per Nilsson skötte tömföringen och rundade fram till positionen utvändigt om ledande Thunder Rick med drygt 1500 meter till mål. Efter blygsamma 1.18,1 på varvet blev det bättre fart på tillställningen under slutrundan och i en snabb avslutning skulle det handla om de två täthästarna. Ledaren försvarade sig bra över upploppet, men när Nilsson begärde lite mer av sin häst stegade Global Unesco förbi till en säker seger med sparade krafter i mål på 1.15,4a/2140 meter. 
– Han var jättefin i dag och han tävlar som en häst som har flera hundratusen kronor på sig, sa Per Nilsson i tv-sändningen om sin tidigare passhäst som nu tjänat 159.700 kronor.
– Jag skötte om honom i några år och det känns kul att han får visa hur bra han är.

De norska tränarna hade en bra kväll på V64 och åkte hemåt med tre segrar. Mest imponerade Jackson Avery (e. Credit Winner) som hade uppvisning för sin tränare Erland Rennesvik. Fyraåringen fick full anfallsorder med 650 meter kvar och sköljde förbi sina konkurrenter till en smått överlägsen seger på nya rekordet 1.13,4/2140 meter. Det innebar sjunde segern i nionde starten för fyraåringen som siktas mot norska derbyt i höst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.