Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmaseger genom Olle

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Reijo Liljendahl var väldigt nöjd efter V75-inledningen. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Olle Alsén och M.T.Insider tog en bejublad hemmaseger inom V75 trots en del strul före start.

Publicerad:

Shadow Woodland imponerade stort från ledningen för Ulf Ohlsson i det inledande bronsförsöket. Anders Svanstedt och Star Advisor Joli körde fram utvändigt ledaren och såg till att första varvet gick så snabbt som 1.12,0. Ändå var Shadow Woodland helt ensam till slut.
– Jag är så tacksam att få träna Shadow Woodland och är stolt över hästen, kusken, skötaren och alla kring hästen, komenterade en mycket nöjd Reijo Likjendahl, som för säkerhets skulle plockade på ett par 50-gramsboots kort före start.
Segertiden blev fina 1.11,8a/2.140 meter. Favoriten Kemas Magic fick dålig rygg i tredjespår och galopperade i sista kurvan.

Det blev sedan alltså hemmaseger i klass I-försöket (V75-2) genom Olle Alsén med egentränade M.T.Insider. Ekipaget spårade också runt om trots att första varvet gick så snabbt som 1.12,8. Segertiden skrevs till 1.12,9/2.140 meter och Ålandshästen Klöver All Over spurtade duktigt som tvåa. Detta sedan Ulf Ohlsson valt fel rygg i sista kurvan. Annars hade det blivit rejäl kamp om segern.
– Jag har tittat på det här loppet sedan propositionen kom ut; så det var ordningsställt i dag. Jag sänkte käken ett hål efter första provstarten och när han sedan kvastade i den andra kändes det bra. Den här känslan borde alla få uppleva, kommenterade Olle Alsén.

Jacob Croon-tränade Diamond Of'Em höll undan knappt från spets i försöket till Diamantstoet (V75-3) för Torbjörn Jansson. Det var Jörgen Westholms Ninepoints Lucy som blev rejält närgången sista biten, men med ett halvt huvud klarade Diamond Of'Em av uppgiften. Det här var Jacob Croons första seger som tränare inom V75. Segertiden stannade vid 1.13,6a/2.140 meter.

I klass II-försöket (V75-4) blev det en rejäl kamp mellan ledande favoriten Tango Lavec och utvändige Bravo Navarone. Den förstnämnde såg nästan slagen ut i slutsvängen, men visade bra uppfattning över upploppet.
– Han var jättefin och lugnare i dag, men samtidigt lite trög, kommenterade körande Jorma Kontio, som alltså såg till att det blev fjärde raka spetsvinnaren inom V75-spelet.

Björn Karlsson fick stor revansch efter den snöpliga upploppsgaloppen med Tangen Haap på Åby. Den här gången avgjorde ekipaget Gunnar Wallbergs Minne (V75-5) enkelt trots ett slutvarv i tredjespår.
– Jag bara njuter. Hästen är overklig; det är helt sjukt. Det blir inte häftigare än så här, kommenterade en tårögd Björn Karlsson.

Tangen Haap segrade på 1.24,9/2.140 meter närmast före en duktig Titan Tabac, vilken hade galopp efter vägen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.