Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmaseger i monté-SM

Foto: HANOLD/ALN
Rock Me och Josefine Ivehag toppade Monté-SM. Foto: HANOLD/ALN

Mimmi Elfstrands Rock Me har varit en av Sveriges bästa hästar under sadel de senaste säsongerna. Nu fick han kröna sitt tävlande med att vinna monté-SM.

Publicerad:

Åttaårige Rock Me (e. Rotation) har i princip enbart tävlat i monté sedan han var fem år och hade dragit in över en miljon kronor i disciplinen redan innan han nu bättrade på sitt konto med 250.000 kronor till.

Josefine Ivehag, som även ifjol vann monté-SM på Ypsilon Boko, var så lycklig när Rock Me avgjort att hon kort före mål försökte göra en ”Eric Raffin-med-Roxane Griff-i-Prix-du-Cornulier”, det vill säga släppa båda tyglarna och sträcka båda armarna i luften.  Det blev ett ögonblick av till syns vådlig bakvikt innan Josefines bålstyrka räddade situationen så att hon fick fram armarna mot hästens hals och man igen.

- Vi har varit osäkra på formen, men jäklar vad bra han var idag, jublade hon.

Monté-SM blev överpacat, 1.12,2 första 1.500 meterna med Angelo i ledningen och Figaro Sånna på utsidan. Rock Me vann på 1.12,8a/2.140 och Figaro Sånna höll heroiskt som tvåa,. Men åt Rock Me, som av Josefine Ivehag placerade som fjärdehäst i det utdragna fältet utan att riktigt vara med i det tuffa tempot, hade Figaro Sånna inget att sätta emot. Tredjeplatsen togs av den till Frankrike exporterade Super G. och Elisabet Allaire.

Rock Me var som treåring rikshäst hos Mimmi Elfstrand och valacken har alltså fortsatt att glädja sina ägare med att i snart fyra säsonger vara riktigt bra under sadel. Utan denna disciplin att falla tillbaka på hade valacken knappast ens varit en tävlingshäst längre.

- Rock Me har varit med om en del olyckor i vagn så nu går han inte att köra längre, sade tränaren Mimmi Elfstrand.

I och med SM-segern är nu Rock Me årets vinstrikaste svenskregistrerade häst under sadel, med 565.700 kronor insprunget. Det straffar till och med You Talking To Me som i somras tog tre raka segrar i monté i Frankrike.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.