Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmaseger i SOT

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Quid Pro Quo och Erik Adielsson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Quid Pro Quo och Svante Båth försvarade hemmafärgerna i Sundsvall Open Trot.
– Helt underbart, sade Bergsåkertränaren.

Publicerad:

Svante Båth spädde på det redan fantastiska augustifacit med sin första inteckning i Sundsvall Open Trot. Erik Adielsson smög perfekt fram Quid Pro Quo (e. Yankee Glide) i rygg på hårddragande Ed You (1.11,3 första varvet), hittade loss i utgången av sista sväng och spurtade sedan enkelt förbi motståndarna till slut. Stefan P Petterssons Oasis Bi och Björn Goop satt i fjärde ytter, smög fram i andra ytter 500 kvar och hittade loss i utgången av sista sväng. Spurten var bra och räckte till andraplatsen, men något större hot utgjorde han inte.
Canaka B.F., Reijo Liljendahls nykrönta Europamästare för ston, smögs i fjärde inner och fastnade i vinnarryggen med gott om sparat.

Storskrällen Up Date Hoss fick chansen från rygg ledaren och var trea till kort före mål. Ed You stumnade till, men höll tappert som femma.
Nahar togs sats i tredjespår från femte ytter knappa varvet kvar, men hamnade i trötta ryggar och var chanslös att komma in i matchen.
Favoriten Orechietti fick kanonresa i andra ytter, men var nästan slagen direkt när Örjan Kihlström vred ut honom dryga 600 meter från mål.

Segertiden blev 1.11,2a/2.140 meter och förstapriset 1.000.000 kronor. Det här var Svante Båths första etta i Sundsvall Open Trot och Erik Adielssons andra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.