Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Highflyer ensam på banan

Foto: Leif Norberg/ALN
Västerbo Highflyer och Per Linderoth vann Jämtlands Stora Pris i Östersund. Foto: Leif Norberg/ALN

Stall Daniel Redén hade tre intressanta hästar med i Jämtlands Stora Pris – och visst fick de fira! Detta efter att Per Linderoth lotsat Västerbo Highflyer runt om.

Publicerad:

Det var inte mycket till diskussion inledningsvis. Från innerspåret höll Västerbo Highflyer (e. Look de Star) upp ledningen enkelt och fick dirigera loppet i, för klassen, behagligt tempo efter det. Varvet gick efter 1.12,5 och även om Mosaique Face såg stark ut innan den galopperade i sista sväng syntes det tidigt att Västerbo Highflyer skulle ta hem loppet. Över upploppet sprintade Västerbo Highflyer undan enkelt och segern blev enkel. Segertiden skrevs till 1.11,5a/2.140 meter.
– Jag är lite tagen. Man blir lite sentimental. Jag har sett det här loppet sedan jag var 14 år och det var fantastiskt skönt att få köra den här hästen. Det är jättestort så klart och det smäller riktigt högt för mig, säger Per Linderoth. 

Daniel Redén tränar Västerbo Highflyer, men satt upp bakom Sorbet i samma lopp. Daniel Redén tog även hem Jämtlands Stora Pris ifjol efter seger med Call Me Keeper. Erik Adielsson satt i sulkyn den gången.
– Det är mäktigt och det är har värmt riktigt mycket att vara här de sista två åren. Det blev inte mycket till tempo och vi där bak kom inte in i matchen. Det var fantastiskt för Västerbo Highflyer och det är inte många som plockar ned honom från ledningen, säger Daniel Redén efteråt.

Förstapriset på 700.000 kronor innebär att Västerbo Highflyer passerar fem miljoner intjänat.

Adrian Kolgjini om galoppen med Mosaique Face:
– Linderoths häst bryter ut och jag får parera och han rullar över i galopp. Jag var hundra procent säker på seger i det läget. Highflyer skiftar till och går ut ett halvt spår. Då får jag rycka till i min häst och då rullar han över i galopp. Det hela hände i ett väldigt känsligt läge för min häst, sade Adrian Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.