Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hillary B.R. höll för trycket – bjöd på ny uppvisning

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Inget kunde stoppa Hillary B.R. i stoderbyt på Bjerke. Klasselöpsdagens stora dragplåster utklassade konkurrenterna och vann på nytt norskt rekord.
– Jag hoppas att hon ska glädja Travnorge under lång tid framöver, sade tränaren Geir Vegard Gundersen i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Magnus Teien Gundersen gav obesegrade Hillary B.R. (e. Muscle Hill) en lugn start, men i andra sväng avancerade ekipaget i tredjespår. Då gick det undan och med varvet kvar till mål var storfavoriten i spets.

Och väl där var det spel mot ett mål. Redan på sista bortre långsidan tackade Hillary B.R. för sällskapet och gick sedan undan till en förkrossande överlägsen seger på tiden 1.11,9 över 2.100 meter – norskt rekord för fyraåriga ston.
– Det känns otroligt bra nu. Hon har visat att hon är bättre än de andra och det skulle varit orättvist om hon inte hade vunnit. 1.11,9 är helt grymt, sade segerkusken efteråt.

Hillary B.R. ståtar nu med 15 segrar på lika många starter. Den här gången travade hon in hela två miljoner norska kronor tack vare premiechansningen. Tränaren Geir Vegard Gundersen har hela tiden talat om stoderbyt som årets stora mål och var förstås mer än nöjd efteråt.
– Hon är enorm. Vi hade en plan fram till i dag, nu ska vi köra Breeders Crown och sedan laddar vi mot nästa säsong, sade Gundersen som sedan fick frågan om Oslo Grand Prix kan vara aktuellt då.
– Vi drömmer om det. Det blir spännande att se. Jag hoppas att hon ska glädja Travnorge under lång tid framöver.

Tvåa i mål var Frode Hamres Rebella Matters. Hon följdes närmast av Hillary B.R:s stallkamrat, Blueridge Sun.

Rennesvik vann stokriteriet

Till skillnad från stoderbyt var stokriteriet en öppen historia på förhand. Så även vid upploppets början då flera hästar sågs med chans att avgå med segern.

Bäst fart hade dock Lady Ann (e. Credit Winner). Hon avgjorde till slut med säker marginal och skar mållinjen på 1.14,6 över 2.100 meter. Förstapriset var 750.000 norska kronor.
– Det är svårt att sätta ord på det här, sade Erlend Rennesvik som tränar och kör det treåriga stoet.

Lady Ann vann närmast före Amazing Street och Another Creation.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.