Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hittat en växel till"

Foto: ALN
Christian Månsson uttalar sig om sina tre hästar vid dagens lunchtrav. Foto: ALN

Bodentravet står värd för dagens lunchtrav. Christian Månsson har tre hästar till start som alla är lite betrodda av spelarna. Vi fick en pratstund med honom nu på förmiddagen för att kolla statusen och möjligheterna.

Publicerad:

Tea Party (V4-2) provade lyckan på V75 i den senaste starten. Vad säger du om hästens insats?
- Jag var nöjd med henne senast. Hon satt fast senast med krafter sparade och gav ett fint intryck i sin första V75-start. Hon var bra vid segern näst senast och det känns som att hon har hittat en växel till. Formen bör vara lika bra som vid segern då hon känns pigg och glad i jobben. Jag tycker mest att det varit tillfälligheter att hon endast har en seger i karriären. Hon har förlorat på linjen ett par gånger. Spåret är det bästa läget hon kan ha då hon är snabb från start. Ove har fått bäst fart på henne och vill han ta ledningen så lär han göra det. Det är några bra hästar med i loppet, men hon bör vara en av de som gör upp om segern, säger Christian Månsson.

Du är även Risåelden (V4-4) till start under huvudspelet. Det har blivit en hel del galopper på sistone.
- Han har en helt missvisande rad och känns bättre än vad han någonsin gjort. I mina ögon har han galopperat bort två segrar på raken och jag hoppas det ska släppa för honom snart. Hästen är klart bäst med en ryggresa och är en av de som kan vinna loppet, säger Christian Månsson.

I sista loppet för dagen har du Golden Sid (V5-5) till start. Hästen har gjort fyra starter i din regi.
- Hästen var jättefin i de två första starterna för mig. Näst senast var han sämre, men de var dålig bana då. Senast var han en halv längd från tredjeplatsen från utvändigt ledaren, vilket inte är en passande position för honom. Han är bäst med ryggresa. När jag gick i mål med honom senast var känslan att han skulle vara ännu bättre nästa gång och det är min bästa chans under dagen, avslutar Christian Månsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.