Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hjärnskakning för Malin

Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL75
Malin Viklund fick en hjärnskakning i samband med gårdagens olycka på Bergsåker, men hoppas kunna köra lopp redan i morgon. Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL75

Hjärnskakning och allmänt mörbultad – men Umåkers Malin Viklund klarade sig ändå bra från onsdagens olycka på Bergsåkerstravet.

Publicerad:

Det var kort före starten av tredje loppet i går på Bergsåker som olyckan var framme. Malin berättar själv:
– Jag gjorde en snabb provstart borta vid 1640-metersstarten med Uncertain When. Jag såg sedan alldeles för sent att Öyvind Wagnild (Space Cadet) var på väg att ta upp efter sin provstart och sedan tog ut hästen i banan. Han såg nog inte heller i vilken fart jag kom. Olyckan var sedan oundviklig. Det kändes som maximal otur, men som tur va verkar det som om både jag och Öyvind samt hästarna klarat sig efter omständigheterna bra. Jag har pratat med Öyvind och han var lite mörbultad, men tyckte att det ändå gått bra.

Hur känns det själv?
– Jag fick en rejäl smäll i bakhuvudet och kände mig lite snurrig och mörbultad efteråt. Jag hade liksom inte helt koll på läget och det var inte aktuellt att köra några lopp.

Åkte du till sjukhuset?
– Nej, det fanns en läkare på plats. Han poängterade att jag förstås hade fått en hjärnskakning och att det gällde att ta det lugnt och vara uppmärksam på illamående och sådant. Men jag har inte mått illa, utan det känns rätt skapligt i dag. Jag hoppas kunna köra i morgon på Umåker i morgon.

Malin är uppsatt på fyra hästar och ska även rida montékval.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.