Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hög utdelning på V86

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Explosive de Vie vann årsdebuten och siktar på Kungapokalen och Sprintermästaren under året. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Det var fina tävlingar både på Åby och Solvalla under torsdagkvällen och två spelare fick en riktig jackpot då de lyckades pricka in åtta rätt och belönades med 2,5 miljon vardera.

Publicerad:

Kvällens höjdpunkt på Solvalla var Solvallaserien där segern gick till Jim Oscarsson och Explosive de Vie. Han fick en tung inledning då han hamnade i dödens, men blev avlöst av Origo Tilly. I sista sväng kunde han köra rakt fram när Origo Tilly galopperade och kunde enkelt koppla grepp på ledande Al Dente. 

– Han kommer få en fin säsong när han börjar så här. Förhoppningsvis kommer han att bli ännu bättre med det här loppet i kroppen, sa Jim Oscarsson i vinnarcirkeln.

Segertiden blev 1.13,7a/2.140 meter och förstapriset var 100.000 kronor.

I långloppet på Solvalla gjorde Jorma Kontio ett vinstdrivande drag när han körde till ledningen med Kazire de Bob efter ett drygt halvvarv. Sedan var det ingen som kunde utmana och segern blev lätt.

Stefan Melander ryckte skorna runt om för första gången på amerikanen Secret Mission. Fyraåringen fick tidigt överta ledningen och sedan var årets andra raka seger i hamn. Förutom i debuten har Muscles Yankee-sonen aldrig varit sämre än tvåa på åtta starter.

Det blev även amerikanskt i det sista V86-loppet. Daniel Redéns Windy Ways fortsätter att imponera och trots att hon hamnade långt ner i fältet blåste hon förbi konkurrenterna över upploppet. Renset i den avslutande avdelning på V86 var anmärkningsvärt. Trots att Windy Ways var andrahandsfavorit steg värdet från 290.869 kronor till 2.551.719 kr och hade favoriten Rub It Out eller tredjehandaren Joy Ribb vunnit hade det blivit jackpot på åtta rätt. Istället låg större delen av de kvarvarande kupongerna på fjärdehandaren Ninepoints Lucy som "bara" hade delat ut 308.449 kronor.

ÅBY

På Åby var det Peter Untersteiner och Thomas Uhrberg som dominerade V86-kupongen. Peter Untersteiner inledde med en ordentlig skräll när Pelikan Trio speedade ner favoriten Radysin America, som hade fått gå i dödens med vinnaren i rygg. Sedan följde han upp i loppet efter att vinna med nyförvärvet T.Rex D.K. efter ledning större delen av loppet.

De andra två loppen på V86 gick till Thomas Uhrberg. Först vann han med Ulf Stenströmers Ritzo från ledningen och sedan följde han upp med att vinna med Remee Le Marc från tredje utvändigt i ett överpacat lopp.

I ett av de tidigare loppen under kvällen visade Conrad Lugauer upp sin snackhäst Spartan Kronos i Ragnar Thorngrens Minne med 100.000 kronor i förstapris. Han öppnade snabbt och fick överta ledningen och sedan körde han ett jämnt 1.15.5-tempo första 1.500 meterna. I sista sväng ökade Conrad Lugauer farten och kunde vinna åkandes med några längder före Sylvester America på 1.14,0a/2.140 meter.

Rätt V86-rad:
6–7–7–6–1–2–4–12

Utdelning:
8 rätt: 2.551.719 kr
7 rätt: 12.113 kr
6 rätt: 697 kr

Omsättning:
19.628.608 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.