Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höijer: "En drömvärvning"

Svensk Travsport gjorde i veckan klart med en ny ansvarig för utredning och säkerhet.

Publicerad:

Han har polisbakgrund och var med och jobbade med Fabrice Souloy-fallet i Norge. Nu tar Steen Morten Johansen över rollen som ansvarig för utredning och säkerhet på Svensk Travsport.
– Vi är mycket glada över att få in Steen Morten Johansen i laget. En drömvärvning som stärker vårt hästvälfärdsarbete. Johansen har jobbat med de här frågorna och hanterade bland annat Solouy-ärendet i Norge, säger Linda Höijer som är chef för Hästvälfärdsavdelningen på Svensk Travsport via förbundets hemsida.

Steen Morten Johansen presenterar sig via Svensk Travsports hemsida.
– Jag har jobbat inom polisen sedan 1984, senast som chef for Narkotika- och vinningsektionen i Hamar, där jag var undersökningsledare for grövre brott i vårt polisdistrikt. Jag pensionerade mig därifrån 2016 och fick samtidigt möjligheten att arbeta för Det Norske Travselskap (DNT) som konsult och medlem av UUD (Kommittén för dopningsutredningar). Här har jag haft god användning av mina kunskaper om polisarbete, säger han och fortsätter:

– Mina uppdrag för DNT har tagit mig runt hela Norge, och jag har också varit i Danmark, Frankrike och Italien. Här har jag skaffat mig utredningserfarenhet inom travsporten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.