Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höjd prissumma i storloppet

Foto: MORTEN SKIFJELD/HESTEGUIDEN
Sauveur vann Ulf Thoresen Grand International under 2016. I år har loppet ännu mer pengar i förstapris. Foto: MORTEN SKIFJELD/HESTEGUIDEN

Ett av Norges största lopp, Ulf Thoresen Grand International, utökar prissumman från och med i år.

Publicerad:

Det norska storloppet, Ulf Thoresen, Grand International som körs på Jarlsberg, utökar prissumman från och med 2017. Det innebär att årets vinnare kan hämta hem en prischeck på 750.000 norska kronor, jämfört med innan då vinnaren vann 500.000 NOK. Det kom nyheter kring loppet även under 2016. Då valde arrangören att göra om loppet från att vara ett lopp öppet enbart för treåringar till ett lopp öppet för alla hästar. Sauveur vann ifjol efter att ha krossat motståndet på 1.11,3a/2.100 meter för Åke Lindblom.
– Det här är ingen vanlig häst, det kanske ni har märkt. Han har varit ruggigt bra som tvåa i flera stora lopp nu och det känns kul att han äntligen får vinna, sade hästens dåvarande tränare och kusk Åke Lindblom efter segern.

2017 års lopp går av stapeln den 9 juli.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.