Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höjt förstapris i Berlins internationella lopp

Foto: Rickard Hansson
Varvet kvar av den första upplagan av Super Trot Cup. Foto: Rickard Hansson

Internationella loppet Super Trot Cup i Berlin arrangeras på nytt i sommar.
Förstapriset i finalen höjs till 35.000 euro och Österrike får ett försök.
– Mycket glädjande. Det här är vårt största lopp för äldre hästar, säger Sebastian Behrens på trotto.de.

Publicerad:

För två år sedan instiftades ett internationellt lopp i Berlin med uttagningslopp i Sverige, Danmark och Tyskland. Loppet riktar sig till hästar i bronsdivisionsklass med ett förstapris på 30.000 euro. Premiäråret vann Stark Bi och Rudi Haller, i fjol vann Lighten Up Today med Michael Nimczyk.

"En succé"

Efter ett lyckade år fortsätter man på nytt – med vissa korrigeringar.
– All feedback var positiv i fjol, det var en succé. Vi var väldigt glada över arrangemanget och ser fram emot årets upplaga av Super Trot Cup. I år är förstapriset 35.000 euro och det kommer att köras försök i Berlin, Wien och på Jägersro, säger Sebastian Behrens på trotto.de.

Österrike visade intresse

Varför är inte Danmark med i år?
– Dels är det ny ledning i Danmark och dels så fanns det andra planer för 2018 hos dem, men de är intresserade av att vara med nästa år igen, så samarbetet fortsätter förhoppningsvis.
I stället för danskt uttagningslopp blir det, redan 24 juni, ett försök i på österrikiska Wien-Krieau.
– De besökte oss i fjol och var väldigt intresserade av att vara med och det är en strategiskt bra bana. Sydtyska tränare, italienska tränare och förstås även österrikiska tränare får nära till ett försök.

VIP för personerna runt hästarna

Finalen körs den 5 augusti, vilket är under Tysklands derbyweekend, över 2.500 meter med autostart på Berlin-Mariendorf där loppen körs i högervarv.
– Vi bjuder personerna runt hästarna på VIP-biljett till vår särskilda terass med mat och dryck vilket brukar vara väldigt uppskattat.
Loppen har hittils varit rafflande.
– Fördelen med det här loppet är att hästarna är väldigt jämbördiga och alla som kvalat in har en chans att vinna. För tysk travsport är det här ett stort lopp och det gäller egentligen för alla nationer. Det finns inte så många möjligheter för hästar i den här klassen att kunna tjäna 35.000 euro i ett lopp.

Kan bli två försök i Sverige

Den 17 juli körs det svenska försöket på Jägersro – eller försöken, vilket det kan bli.
– Anmäls det 18 hästar eller fler så blir det två försök. I så fall går de två främsta vidare, vid ett försök går de fyra främsta till final, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist som är positiv till samarbetet.
– Inte allra minst för Tysklands del som bland annat tack vare det här fått ett samarbete med ATG och det var väldigt uppskattat arrangemang i fjol.

FAKTA

Propositionen svenska försöket

17 juli: 2.140 meter autostart. 3-åriga och äldre hingstar & valacker 100.001-650.000 kr samt 3-åriga och äldre ston 100.001-1.000.000 kr.
Förstapris: 150.000 kr (vid två försök 75.000 kronor).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.