Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Höll fantastiskt bra senast"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

V65-tävlingar på Solvalla idag med första start klockan 12.45 och Hans-Owe Sundberg har ett segerbud som inte är så betrodd i nuläget.

Publicerad:

I just första V65-avdelningen har Hans-Owe Sundberg Ametrin till start och som inte fått till det riktigt i årets starter.
– Formen är bra och senast gick hon väldigt fint. Jag laddade med henne och lät henne springa på och hon höll fantastiskt bra. Det är inte mycket att säga om att hon stumnade lite sista biten, säger Hans-Owe Sundberg.
Ametrin har inte så mycket startpoäng och Sundberg berättar att det är svårt att toppa henne till något speciellt lopp då han inte vet var hon kommer med.
– Ametrin har tagit förra loppet bra och är pigg och glad. Nu blev det lite långt mellan starterna igen, men hon känns laddad för dagen. Läget är svårt och det får inte häxa något utan det gäller att ha tur. Skulle vi ha det kan hon vara med i matchen. Ametrin har kapacitet för att duga i ett sånt här lopp, säger Sundberg.
Han har även Io Eld till start under dagen då hon är med i V65-4.
– Hon var inte trött senast utan bara trög och tog inte ut sig. Hon är humörbetonad och minsta lilla som det strular när hon går bakifrån så skiter hon i det. Näst senast kändes hon jättefin när vi följde med i rygg i tredjespår, men när hästen framför galopperade in på upploppet fick jag ta upp henne och sedan var det färdigkört, säger Hans-Owe Sundberg.
Idag blir det till att anfalla bakifrån igen då Io Eld har bakspår.
– Vi får helt enkelt hoppas att vi har tur i dagens lopp. Amity sticker ut, men i övrigt tror jag hon matchar de andra i loppet kapacitetmässigt. Io Eld får väl vara en platsrysare i första hand. Det är Ametrin som är den som har större segerchans med tanke på att vi vet att hon tål att göra mycket mer själv i loppen, säger Hans-Owe Sundberg.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.