Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Höll undan – trots ursinnig öppning: "Fantastiskt"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
André Eklundh bakom Rose Mary. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Stenhård öppning i karriärens femte start – då bjöd Rose Mary på show. 

Publicerad:

André Eklund och hans fyraåriga sto Rose Mary (e. S.J.’s Caviar) höll upp sitt innerspår i den tredje V86-avdelningen. Men det kostade. Rejält.
Lutfi Kolgjini ville inte ge sig i spetskörningen bakom sin Restless Face och när 500 meter hade passerats visade klockan 1.06,6.
Kolgjini fick till slut nöja sig med rygg på Rose Mary, som avverkade första varvet på 1.13,5. När upploppet kom hade konkurrenterna fortfarande längder att plocka in på ledaren – som höll undan och vann på 1.14,1a/2140 meter.
– Det var fantastiskt alltså… Jag vet inte vad jag ska säga, jag är lite mållös. Jag visste ju att hon var bra, men att hon skulle stå hem efter den öppningen…, sade André Eklundh i vinnarcirkeln. 
– Hon blev avslappnad där framme och på den sista långsidan fick jag ett sådant svar och jag förstod att hon skulle hålla bra länge i alla fall. Hon bara bet i i och sprang ifrån dem. Det tog stopp sista hundra, som det skulle göra. Det var fantastiskt bra av henne.

I vinnarcirkeln berättade Eklundh att hästen haft en del bekymmer.
– Hon var egentligen startklar som treåring, sedan fick hon en skada och fick vila i sju-åtta månader.
Rose Mary belönades med 125 000 kronor för segern och den innebar också att hon är fortsatt obesegrad felfri. 

Höll hela vägen

Johan Untersteiners Broadway Appolo (e. Broadway Hall) bjöd också på en svettig insats på Jägersro. Trots ett inledande varv på 1.11,4 i ledningen kunde hästen stå emot Dollar Access och framför allt Tango Vann som störtdök långt ut i banan den sista biten.
Segertiden landade till slut på 1.12,6a/2140 meter och Broadway Appolo har nu två raka segrar. 
Svante Båth-tränade Very Kronos (e: Ready Cash) vann V86-avslutningen med Erik Adielsson. Mer om det går att läsa här. 

Magnus Jakobsson verkar ha en blivande profilhäst i sitt stall. Fyraårige Global Unprotected (e. S.J.’s Caviar) tog en enkelt seger från ledningen på Solvalla. Klockan stannade på 1.13,8a/2140 meter när hästen gick i mål med full fart. Hästen har nu vunnit fyra av fyra i år.
– Han var väl inte helt perfekt i fjol, men han har mognat under vintern. Han är väldigt fin på alla vis, man kan köra och ta upp mitt under loppen. Han är med på allt, sade Jakobsson i vinnarcirkeln.

Starka vinnare

Trots 20 meters tillägg satt Petri Puros Cashback Pellini (e. Ready Cash) i ledningen tidigt. Då var loppet över, för när upploppet kom kunde Ingves skaffa sig ett par längder och vinna enkelt. 
– Det var roligt att han fungerade och det blev enkelt i dag, sade Ingves till Kanal 75. 
Hästen har nu vunnit tre av sina fyra senaste starter. Segertiden landade på 1.14,2/2160 meter. 

Rigel Face pressade ledande Volocity de Vie rejält under slutvarvet. Den sistnämnde svarade till slut med en galopp i sista sväng. När Jorma Kontio lyckades ta ur hästen ur fältet på upploppet sköt André Bood-tränade Super Photo Bood (e. Super Photo Kosmos) till rejält tillsammans med Kim Eriksson och segern blev till slut säker. Ekipaget hade suttit i rygg på ledaren loppet igenom.
– Det var lite jobbigt i sista sväng. Att fina Volocity de Vie skulle ha en dålig dag just när vi satt i rygg. När det blev galopp blev det istället jättebra för oss, sade Kim Eriksson.
Segertiden landade på 1.14,5a/2640 meter. 

Spets och slut

Odessa Celeber (e. Cantab Hall) kördes till ledningen av Örjan Kihlström. Därifrån travade Roger Walmanns fyraåriga stod 1.15,0a/2140 meter. Det räckte till en säker seger. 
–  Hon har jättebra form nu. Det var positivt att vi kom till ledningen. Hon gick undan på ett bra sätt till slut, sade Örjan Kihlström. 
Thomas Uhrberg styrde Steen Juuls sjuåring Wonderboy (e. Ens Snapshot) till seger från ledningen. Det trots flera tryckare under vägen. Klockan stannade på 1.11,7a/1640 meter.
– Steen tyckte att formen var väldigt bra nu och vi fick ett bra läge. Jag tyckte det gick lite för fort under vägen. Det här var en topprestation, sade Uhrberg i vinnarcirkeln. 

Rätt V86-rad: 2–5–1–5–8–2–7–11
Utdelning
8 rätt: 11 080 kr
7 rätt: 108 kr
6 rätt:  jackpott

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.