Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Holmstedt och Porthos Race bjöd på show

Foto: Mikael Rosenquist/TR BILD
Duktige amatören och hovslagaren Mats Holmstedt med det mycket fina hederspriset. Foto: Mikael Rosenquist/TR BILD

Mats Holmstedt hade uppvisning med Porthos Race i årets upplaga av K.G. Bertmarks Minne. Efter ett snyggt drag mitt i loppet från Solvallaamatören blev segern fullständigt överlägsen på 1.12,8a/2140 meter. 
– Det här var det största i min karriär, jublade Holmstedt efter skrällen.

Publicerad:

Kurt Gusten Bertmarks Minne har avgjorts sedan 1988 och är årets största och mest prestigefyllda lopp för Nordens amatörkuskar med 150.000 kronor i förstapris. Så lita på att Mats Holmstedt var glad efter den stora segern på Jägersro.
– Det var sjunde gången jag var med i finalen så det var kul att få vinna. Det här var det största i min karriär och nu kan man sluta, skojade han efteråt i vinnarcirkeln.

Skrällen med Åke Lindbloms sjuåring grundlades efter en suverän styrning från Solvalla-amatören. Han hittade ner i tredje par utvändigt från spår åtta och sedan L'Amour Bonanza dämpat tempot lite väl kraftigt kom Holmstedts drag med 1350 meter till mål. Med en hastig svepning snodde han åt sig täten med dryga varvet till mål och plötsligt satt Holmstedt på leken.
– Det gick så långsamt att jag hade kunnat kliva av och gått en bit...Jag visste att jag skulle få överta och kände att jag hade mycket krafter kvar i honom. 

Sedan blev det spel mot ett mål. Med 500 meter kvar satte Holmstedt gasen i botten med Porthos Race som svarade med att lämna sina konkurrenter bakom sig direkt. In mot upploppet var Porthos Race (e. Zola Boko) ensam på banan och Holmstedt kunde i lugn och ro bjuda på segergest inför Jägersropubliken. 
– Porthos har inte gjort så många starter efter sin gaffelbandsskada och nu hade Lindblom prickat formen med honom, sa Holmstedt efter triumfen som var värd 150.000 kronor.

Conrad Lugauers Alegra B. var duktig tvåa med Hanna Lähdekorpi efter en stark slutrepa i vida spår och på tredjeplatsen återfanns Oscar Ginman med Björn Goops Pelle Barosso.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.