Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hon är kanske min bästa chans trots allt"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Rondine d'Asolo. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Gunnel Fredriksson har sex hästar inom V64-spelet. Mest spelad av dessa är Grimaldi som återkommer efter lång vila, kan det räcka hela vägen till seger?

Publicerad:

Adrigo (V64-2) är en gammal kille och han gör väl alltid sitt, men han vill ha det serverat. Han har nytta av att starta på, men det blir så klart tufft att segerstrida. Jag är nöjd om han kan sno åt sig en peng, säger Gunnel Fredriksson.

Grimaldi (V65-3) har inte varit opererad eller något sådant under uppehållet, men han har lätt för att spänna sig och det har varit hans problem. Han har varit behandlad några gånger under tiden, men nu har vi kunnat träna på bra länge utan problem. Det är första gången i min regi på pappret, men han har ju varit på den här gården hela tiden. Hästen är inte så tokig när han fungerar. Det har sett bra ut i jobben och han har varit fin i banjobb, men det är en helt annan sak när det blir lopp. Om han skulle fungera, och det är ett stort om, så kan han slåss om segern. Kommer jag till ledningen så kör jag nog där även om jag tror att han är bättre bakifrån. Vi kör så rent som möjligt nu i början, vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Gunnel Fredriksson.

Shakira Degli Dei (V64-4) börjar komma i lite for, men har fått ett dåligt läge och det är lite galopprisk från start. Hon är ändå min bästa chans i loppet. Vi körde med open-eye senast, men nu blir det öppet huvudlag, säger Gunnel Fredriksson.

Tiffany Font (V64-4) ska smyga med och är direkt på innerspår vilket är perfekt. Det är inga ändringar aktuella på henne och vinna blir nog svårt, säger Gunnel Fredriksson.

Tomasso America (V64-5) har ett taskigt spår, men brukar inte galoppera. Han håller hygglig form och är kapabel i grunden, han sprang 1.11,8/1640 auto som treåring. Det har dock bara blivit en seger i karriären och även om han inte är någon ”tokbromsare” så har han lite svårt för att vinna. Det blir vanlig vagn och ett norskt helstängt huvudlag, som vanligt, säger Gunnel Fredriksson.

Rondine d’Asolo (V64-6) hade varit tidig från ett bättre spår, men med lite tur under vägen kan hon vara i striden ändå. Hon ska helst gå i ryggar så länge som möjligt. Det brukar inte bli så hård körning i de här klasserna, men vi får hoppas det kan bli det i dag. Hon är kanske min bästa chans trots allt, det är ju så mycket ”om och men” med Grimaldi. Det blir inga ändringar mot senast, säger Gunnel Fredriksson.

För att hitta allt V64-material inför kvällen, klicka här

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.