Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hon får en sista chans

Foto: Hanold/Aln
B.W.Gullis efter Derbystosegern förra året i Östersund. Foto: Hanold/Aln

Fjolårets Derbystovinnare B.W.Gullis har bara gjort tre starter i år och framtiden ser oviss ut. Nu kommer det femåriga stoet att få en sista chans att komma tillbaka på allvar till tävlingsbanan.

Publicerad:

Det var förstås rejält uppåt i stall Thomas Lönn när B.W.Gullis (e. Moe Odin-Gullan Fax e. Järvsöfaks) i juli förra året vann både försök och final i Derbystoet i Östersund. Hon drog in nästan en halv miljon kronor på de två starterna, men efter detta har det inte blivit någon fler seger. Faktum är att B.W.Gullis endast gjort sex starter efter succén i Jämtland.
– Hästen hade en gammal gaffelbandsskada när kom till mig och grundproblemet har hela tiden varit att hon hängt för mycket på högertömmen. Efter Derbysegern blev det bara värre och gick inte att få någon kontinuitet i startandet. Efter veterinärbehandlingar gick det bara att göra en eller två starter innan det började krångla igen, berättar Thomas Lönn.
I år har B.W.Gullis bara klarat av att starta tre gånger med en fjärdeplats som bästa resultat.
– Senast på Umåker hängde hon så mycket högertöm att vi helt enkelt måste börja fundera på något annat. Jag har faktiskt rekommenderat ägaren och uppfödaren Birger Wallström att låta hästen gå till avel. Men han vill inte ge upp ännu och B.W.Gullis har potentialen att bli en riktigt bra sprinter även som äldre häst. Därför får hon nu en sista chans, fortsätter Thomas.

Vad kommer att hända?
– Hästen finns numera hos Caroline Holm på Hagmyren. Där blir det simträning och pullert. Det är framför allt simningen som jag tycker känns intressant och som kanske kan hjälpa hästen tillbaka. Men om det inte fungerar får B.W.Gullis bli avelssto nästa år.

B.W.Gullis står just nu bokförd för fem segrar och 775.906 kronor på kontot.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.