Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hon hade så många planer"

Foto: Tommy Andersson/Nya Wermlands-Tidningen
Inför V75 på Årjäng i somras var Nya Wermlands-Tidningen och hälsade på hemma hos Rebecca Paulsson och hennes Ready To Roll. Foto: Tommy Andersson/Nya Wermlands-Tidningen

Travtränaren Rebecca Paulsson har gått bort. För Travronden berättar hennes mamma om en dotter som äntligen börjat nå framgång med hästarna.

Publicerad:

I söndags avled travamatören Rebecca Paulsson hastigt hemma i Högboda, utanför Kil. Någon dödsorsak är ännu inte fastställd och i väntan på obduktionsrapporten sörjer mamma Lena Persson sin dotters bortgång tillsammans med två barn som just förlorat sin mor. Även barnens pappa och Rebecca Paulssons bror delar sorgen. 

Lena Persson berättar om en målmedveten tjej som njöt av frukten av hårt arbete.

– Rebecca var en otroligt ambitiös tjej som har kämpat med hästarna i väldigt många år. Det var först det här året som det släppte och det började komma framgångar. Det var hennes år nu och hon hade väldigt stor framtidstro, säger Lena Persson.

– I söndags skulle hon ha åkt iväg för att göra sista veckan på proffstränarkursen. Hon hade så många planer för framtiden.

Den breda travpubliken lärde känna Rebecca Paulsson genom V75-hästen Ready To Roll. Bakom framgångarna stod en tränare och person som var ambitiös och skaffade sig kunskap för att få bästa resultat med hästar som mådde bra, berättar hennes mamma. 

– Hon var en varm och go’ dotter med många järn i elden. Jag fick träffa alla hennes vänner och de berättade för mig hur omtänksam hon var, att hon var bra på att peppa andra också.

Resan till vinnarcirkeln påbörjades som sexåring då Rebecca Paulsson kom i kontakt med hästar via en ridskola. Efter att ha utbildat sig på Lillerudsgymnasiet flyttade hon till slut till Högboda och blev granne med Berndt ”Bil-Berndt” Arvidsson och hans son Håkan Arvidsson.

– Då skulle hon köpa sig en travhäst. ”Du ska inte köp nå’ skräp” sa Bernt. Hon köpte en häst av honom och det blev starten. Hon har kämpat med så många hästar utan att det har gått vägen. Sedan gav hon upp i några dagar och sedan var det igång igen. Det har varit fantastiskt att följa henne i år när det har gått så bra. Hon har fått massa priser, som bästa amatörtränare på Årjäng bland annat. När hon skulle starta sin häst på V75 i Karlstad var det ett jättefint reportage om henne i TV4.

I Travrondens kommande Vinternummer skulle det ha varit med en artikel om Rebecca Paulsson. Den kommer till följd av hennes bortgång inte att finnas med, men i ett utdrag från texten berättade hon själv om sina framtidsplaner:

”Det jag känner inför framtiden är att jag vill samarbeta med andra tränare. Jag har många i mitt nätverk som jag skulle vilja samarbeta med träning, hovslagare, veterinär, hästterapeut för att tillsammans skapa något riktigt bra som ger en 'win-wineffekt' för man har mycket att lära av andra”, sade Rebecca Paulsson till Travronden.

Rebecca Paulsson blev 37 år gammal.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.