Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hon kan stängas av i två år

Foto: Micke Gustafsson
Norska travförbundet har kommit med två dopingdomar, en riktigt hård. Foto: Micke Gustafsson

En norsk amatörtränare riskerar två års avstängning.

Publicerad:

Det är Trav Og Galopp Nytt som skriver om det här i dag på sin hemsida. Det handlar om Karin Hauge från Froland. Hästen HG Mode (e. Järvsöviking, ingen seger, 61.500 norska kronor) kom till Sörlandets travbana tidigare i år för en start, men hade då akupunkturnålar i ryggen, vilket anmäldes på plats. Nu har norska travförbundet (DNT) kommit med sin dom - två års avstängning (blir av med licensen) samt 30.000 norska kronor i böter. Karin Hauge har tre veckor på sig att komma med sina synpunkter innan det hela fastslås.
– Jag var förberedd på att det skulle bli en avstängning, men tycker att straffet blev för hårt. Jag är överhuvudtaget inte nöjd med hur ärendet blivit behandlat och kommer att kontakta advokat, säger Karin Hauge till Trav Og Galopp-Nytt.

DNT har kommit med ytterligare en dopingdom. Här handlar det om Grace Classic (e. Chipmate, tre segrar och 128.000 norska kronor), som tränas av Alice Ericsen. Hästen uppvisade ett positivt dopingprov avseende på O-desmetyltramadol i samband med en start på Forus den 1 juni. Här valde DNT att lägga sig under minimistraffet och kom fram till att Alice ska böta 5.000 norska kronor. Detta eftersom det fanns förmildrande åtgärder. Allt enligt TGN.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.