Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hoppas det blir tradition"

Foto: MATS HANSSON/ALN
På Kristi Himmelfärds dag nästa år körs det speedway på Axevallas travbana. Foto: MATS HANSSON/ALN

Under 80-talet kördes det SM i speedway på Axevallas travbana. På Krist Himmelfärds dag nästa år kommer banan återigen att arrangera en speedwaytävling och travbanechefen Benny Ternemar hoppas att det är början på en lång tradition.

Publicerad:

På Kristi Himmelfärds dag, den 25 maj nästa år, kommer man att köra speedway på Axevallas travbana. Och travbanechefen Benny Ternemar hoppas att det här ska bli startskottet på en lång tradition.
– Idén har funnits länge och vi har pratat om att försöka blåsa liv i speedwayen igen som kördes på banan under 80-talet. Den tidigare travtränaren Conny Holmberg är väldigt speedwayintresserad och han har fått fria tyglar kring detta. Speedwayklubben Örnarna är också de jätteintresserade av den här tävlingen. Det enda som vi såg som ett problem var säkerheten och hur banan skulle ta tävlingen, men Örebro har kört speedway på sin bana i augusti och det var inga problem alls, säger Benny Ternemar.

Varför just Kristi Himmelfärd?
– Det är på grund av tradition. Tidigare kördes Kyrketorpsloppet här i trakten under många år och förhoppningsvis kan det här bli en ny lång tradition.

Hur stort är intresset?
– Intresset för speedway i Skaratrakten är stort. Det första året blir ett experiment, men vi kommer att ordna med sponsorer och ha prispengar och vi hoppas att vi kommer få ihop någonting riktigt bra av det hela. Det kan säkert komma ett par tusen i publik. Förarmässigt hoppas vi få hit ett par internationella förare från bland annat Tyskland.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.