Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Hoppas på ett wildcard"

För drygt två veckor sedan var han med om en hjärtattack.
I går tog hans Call Me Hanover andra raka segern på Bjerke.
Nu hoppas Tommy B Andersson på en plats i Montéeliten på Solvalla.

Publicerad:
Tommy B Andersson har haft en mycket framgångsrik karriär i USA. Hästar som Banker Hall, Real Diamond, Circles och Emantee kommer han alltid vara förknippad med.
– Banker Hall är nog ändå den som betytt allra mest för mig. Jag köpte honom som ettåring och han vann väl i stort sett allt som han ställde upp i som tvååring. Tyvärr fick han avsluta sin karriär alldeles för tidigt på grund av en fraktur som skedde i hagen, men han kommer alltid finnas i mitt hjärta.
Just hjärtat har 60-åringen haft problem med senaste veckorna. För drygt två veckor sedan råkade han ut för en hjärtattack och sedan dess har det varit vila som gällt.
– Det är helt okej med mig, men det här är något som tar tid. Det jobbiga är att man blir så nedsatt, man har ingen ork överhuvudtaget. Vett och förnufft är någonting jag aldrig har haft tidigare, men jag får försöka hitta det nu. Det gäller att sakta, men säkert hitta tillbaka till sin vardag.
 
Call Me Hanover positivt inslag
Innan hjärtattacken hade han Christine Sixteen i träning, ett fyraårigt sto som han siktar mot de större årgångsloppen i Sverige med. Med tanke på vad som skett så är nu hästen flyttad till Veijo Heiskanen.
– Tanken var att jag skulle ha henne och pyssla med här hemma, men nu blev det som det blev. Hästen startar på onsdag, men tyvärr blev spåret tråkigt. Veijo får försöka trolla lite...
Förutom Christine Sixteen ser han gärna en annan starthäst under veckan. Call Me Hanover har övertygat stort i två raka montésegrar – och nu hoppas kretsen kring hästen att man kommer med i Montéeliten på Solvalla under Elitloppssöndagen.
– Den hästen har verkligen varit ett positivt inslag i allt negativa som hänt de senaste veckorna. Han tog två segrar på tre dagar. Vid första segern satte han nytt svenskt rekord och i går på Bjerke mötte han jättetufft motstånd, men vann på 1.11,8 över kort distans. Ska man dessutom vara krass hade han nog stått med tre raka segrar om han inte galopperat oturligt i Olympiatravsmontén.
 
Hoppas på wildcard
Frågan är däremot om poängen räcker att komma med i Montéeliten? Det är ägaren själv inte alls säker på.
– Han har under 1.000 poäng, men här hoppas jag verkligen på ett wildcard. Det är Norges bästa montéhäst just nu och jag är övertygad om att han springer en 1.10-tid på Solvalla. Den här hästen har jag hela tiden sagt bara har en motståndare – och det är han själv. Kapaciteten är kuslig, men tyvärr har han inte alltid haft psyket med sig. Monté verkar hästen tycka är jättekul – och då kommer också segrarna.
Oavsett om Call Me Hanover kommer till start eller inte så är i alla fall Tommy B Andersson på plats på Solvalla under storloppshelgen.
– Jag har inte missat det än så länge, så en hjärtattack ska nog inte kunna stoppa mig. Däremot om det är så bra för hjärtat om hästen skulle vinna vet jag väl inte, avslutar Andersson och skrattar.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.