Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hörnberg: "Lätt att ifrågasätta dagen efter en krasch"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ulf Hörnberg. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

ATG och Svensk Travsport separerar med anledning av en ny spellagstiftning.
Förbundet har dock varit ägare till spelbolaget under alla år med återkommande teknikproblem.
Vilka krav har ställts därifrån?
– Det är lätt att ifrågasätta det dagen efter en sådan här krasch, men man måste vara realistisk också, säger tillförordnade vd:n Ulf Hörnberg.

Publicerad:

– Jag kan för lite om själva situationen och exakt vad som gått fel. För mig är det otroligt svårt att gå ut och göra en stor sak av det här. Givetvis är det olyckligt och något som skapar missnöje och irritation. Det gäller att vara ödmjuk, säger Ulf Hörnberg, tf vd på Svensk Travsport.

"Kan inte begära 100 procents tillgänglighet"

Vilka krav har ni ställt på ATG rörande det här?

– ATG har otroligt hårda krav som är satta av dem själva. Man pratar 99 komma något i procent vad gäller tillgängligheten. Det är lätt att ifrågasätta vilka krav vi har ställt, dagen efter en sådan krasch. Men man får vara realist och förstå att det alltid finns risker när man är på väg in i något nytt. Jag kan inte säga att det skulle bli bättre kortsiktigt om ST ställt andra krav, man kan inte begära 100 procents tillgänglighet.

Kan man inte det?
– Är det rimligt? Det finns väl ingen IT-lösning som inte någon gång går ned. Visst kan man ha den visionen men det är som nollvision mot trafikolyckor – det kommer alltid att inträffa olyckor.
– Jag vet inte vad ST skulle ha gjort kortsiktigt för att förhindra det här. Det viktigaste budskapet är att man måste vara ödmjuk och tydlig mot kunderna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.