Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hotshot Luca tog revansch

Ari-Pekka Pakkanens Hotshot Luca var en av favoriterna i finska Kriteriet, men misslyckades och var femma i mål. Dream Vacation-sonen fick revansch idag i Kymenlaakso-ajo i Kouvola. Hotshot Luca vann 45 000 euro på 1.15,3/2120 efter omöjligt lopp med Mika Forss i sulkyn.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Hotshot Luca (e. Dream Vacation) hade 20 meters tillägg. Han hamnade i tredjespår och kom till dödens varvet kvar. Hotshot Luca tågade till ledningen i sista sväng och höll Cameron Evo (e. Look De Star) bakom sig.
– Hotshot Luca fick ingenting gratis idag. Jag var orolig med varvet kvar, men hästen är omöjlig. Säsongen har varit lång men kör vi ändå Breeder’s Crown”, sade Pakkanen.

Hotshot Luca har i år sprungit in 152 664 euro. Han vann Big Noon Pokalen på Solvalla i augusti på nytt världsrekord 1.12,8/1640 meter för Erik Adielsson.

Matias Salos Klena Vito (e. Muscle Memory) var bäst i Kouvola-Ajo. Han tog hand om ledningen i första sväng, när Aisha Simopni (e. San Pellegrino) galopperade. Klena Vito regerade och vann 10 000 euro säkert på 1.15,8/2100 för Jukka Torvinen. Bret Boko (e. Yankee Glide) startade från 20 meters tillägg. Han gjorde ett starkt slutvarv och var tvåa i mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.