Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hultman: "Första gången med jänkarvagn – för mig alltså"

Foto: Lena Emmoth/TR Bild
Stefan Hultman under årets elitloppshelg. Foto: Lena Emmoth/TR Bild

Tio travlegendarer gör på tisdagen upp i Ahlsell Legends. En av dem är Stefan Hultman som deltar i huvudstadsbanans kuskmatch för första gången.
– Det är smickrande att få köra det här loppet en gång i livet, säger den förre Solvallatränaren.

Publicerad:

Ahlsell Legends har blivit ett stående inslag på Solvalla. Kuskmatchen har avgjorts under samma kväll som Jubileumspokalen sedan 2013 och på tisdagen är det dags igen. 

Med i fältet finns dels återkommande deltagare som Helene A Johansson, Olle Goop och Stig H Johansson, dels några debutanter i sammanhanget. Som Stefan Hultman. När han fick en förfrågan av Solvalla var svaret givet.
– För mig är det här ett lopp för att hedra Stig H Johansson och det var självklart att tacka ja. Stig H har varit min stora idol hela livet och är det fortfarande. Det är smickrande att få köra det här loppet en gång i livet, säger Stefan Hultman som kommer till Ahlsell Legends med "lopp i kroppen".

Gör som From Above

I juli avgjordes kuskmatchen Upp till bevis på Halmstadstravet och då körde han lopp för första gången på närmare nio år. Hultman satt upp bakom Johan Untersteiners Can Lane som slutade oplacerad.
– Jag tyckte att det funkade hyggligt även om placeringen inte var så bra. Vi får se hur formen är nu, men för ett år sedan trodde inte att jag någonsin skulle kunna köra häst på det här viset igen. Jag ska villigt erkänna att det är en personlig revansch, säger han och fortsätter:
– Min sjukdom får jag leva med resten av mitt liv, men de senaste månaderna har jag blivit mycket piggare. Jag har väl gått lite emot ordinationerna och i stället plockat fram From Above-löpskallen.

"Första gången med jänkarvagn"

I Ahlsell Legends får Stefan Hultman stifta bekantskap med Grammofon, en ryskfödd femåring som tränas av Jevgeni Ivanov.
– Jag har kört många hästar genom åren, men aldrig en rysk. Det blir första gången. 

Vad tror du om era möjligheter?
– Det är klart att det blir svårt att lugga Olle Goop som har bästa hästen i Zidane Grif. Mitt mål är att slå Stig H. Det blir ingen lätt uppgift, säger Hultman och skrattar.
– Men jag har kollat på min hästs fem senaste starter och han har varit riktigt bra. Glädjande nog verkar han dessutom vara stark. Det är nog en förutsättning för att han ska orka dra mig. Sedan blir det första gången med jänkarvagn – för mig alltså. Hästen går ju i en sådan så det var inte mycket att välja på. Det är bara att försöka hålla sig kvar.

Och efteråt får du slå dig ned och titta på Jubileumspokalen. Vad tycker du om årets upplaga?
– Det blev ett riktigt fint lopp och det är inte helt givet vem som vinner. Diamanten, Cyber Lane och Double Exposure har alla fått dåliga spår vilket öppnar upp loppet. Spårvinnaren är ju Love Matters med bricka två och Björn Goop i jollen, säger Hultman.

Vem tar hem miljonen?
– Jag är ju lite kär i Cyber Lane. Nu ska de köra honom barfota och det tycker jag är riktigt spännande. Men från spår åtta måste man ha lite röta även om han kan rassla iväg ordentligt från början. Med ett bättre läge hade jag sett honom som stenklar, men nu tror jag att det kan ligga en skrälla på lut. Positionerna avgör nog det hela. Hur som helst blir det ett riktigt sevärt lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.